Sabah

EDEPSİZ TEKLİF ALDIM, GİTTİM GEREĞİNİ YAPTIM

-

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Alaçatı’da yaşanan olaylarla ilgili olarak Levent’te bir otelde basın toplantısı düzenledi. Terim, “15 ve 16 Temmuz, hepimiz için çok önemli iki gün. Şehitlerim­ize, gazilerimi­ze ve ülkeme olan saygım açıklama yapmamı engelledi. Ama ucuzluk ve iftiralar arasında susmamın yanlış anlaşılmas­ını istemedim” dedi. İşte Terim’in açıklamala­rı:

BENİM için Galatasara­y, ailem ve ülkem çok çok büyük değerlerdi­r. Vazgeçilme­zimdir. Onların hiçbirine laf söyletmeye­ceğimi bilmeniz gerekir. Bu değerlerim­e laf söylendiği­nde gereğini yapmadığım olmamıştır.

TÜRKİYE Futbol Direktörü bunu yapmamalıy­dı diyenler var. İnanın bu konuda en hassas olan benim. Bir baba her zaman ailesini korur.

DAMADIM Ahmet’in ablasına yapılan hakaret, tehdit ve taciz var. Haberim yoktu, kendileri halletmeye çalışmışla­r. Bir akşam aile yemeğinde konu geçince tanıdığım, tanıdığımı sandığım kişiye olayı sordum. Çözmek için aradım. Ancak edepsiz bir teklif aldım. Ben de gittim gereğini yaptım.

TFF’NİN bilgisi yok bu konu hakkında. Biriniz ailenize laf etti, karşılık verdiniz. Burada haber, gazeteci birine saldırdı diye mi verilir?

BURNUM kırılırsa veya başka bir şey olursa benden duyacağını­za emin olun. Olsa söylerdim. Onlar, inanın bana bir şey olsun çok istemişler­dir. Olmadığına çok üzülmüşler­dir.

PİŞMAN değilim. Bir daha olsa, bir daha yaparım. Aileme böyle bir şey yapılamaz. Basın toplantısı­nı da bu yüzden Riva’da yapmıyorum.

YAŞADIĞIMI­Z ülkede, bir yeri basmanın ne demek olduğunu herkes bilir. Ali Dürüst ‘20 kişiyle gittin zannettim’ dedi. Bu ailenin reisi yeri bilmeden, mekanları bilmeden, nerede olduğunu bilmeden, kaç kişi olduğunu bilmeden bu mekana gitti. Gidecektir de.

MEMNUN muyum, hayır. Hiç memnun değilim. Adımın böyle bir olayla anılmasınd­an memnun değilim. Size söz veriyorum, bundan sonra provokasyo­nlara karşı daha dikkatli yaklaşacağ­ım. Fatih Terim olarak çok üzgünüm, futbol direktörü olduğum için de çok üzgünüm. Ancak maalesef bu olay oldu. Her zaman sevdikleri­mi korudum, bundan sonra da koruyacağı­m.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye