Sabah

FASLI KUYT

-

Monaco’dan transfer edilen Nabil Dirar, hem sahadaki görüntüsü hem de takıma çabuk adapte olmasıyla teknik heyette memnuniyet yarattı. Saha içinde teknik direktör Aykut Kocaman’ın özellikle önem verdiği ‘doğru pozisyon alma’ konusunda son derece başarılı olan Dirar, takım savunmasın­a yaptığı katkıyla hocanın vazgeçilme­zleri arasında yer alıyor. Dirar’ın saha dışındaki karakteri, Fenerbahçe’ye duble katkı sağlayacağ­ını gösteriyor. Belçika’da büyüyen ve çok sayıda Türk arkadaşı bulunan Dirar, yerli futbolcula­rla da kolay kaynaştı. Pozitif karakteri

Haziran ayından bu yana santrfor listesinde­ki 1 numaralı isim olan İspanyol Lucas Perez için açıklama geldi. Arsenal forması giyen Perez’in temsilcili­ğini yapan şirketin sorumlusu Rodrigo Fernandez Lovelle, Fenerbahçe’nin yaklaşık 2 aydır bu oyuncuyla ilgilendiğ­ini belirterek, “Fenerbahçe anlaşmak istiyor ancak şu anda transfer olası görünmüyor. Çünkü Arsenal bu oyuncunun maliyeti olan 17 milyon Sterlin’in bir kısmını kasasına koymak istiyor. Fenerbahçe ise kiralamak ya da taksitle almak istiyor” diye konuştu. ve neşeli tavırlarıy­la takımdaki herkesi güldüren Faslı yıldız, bu özellikler­iyle 1. Kocaman döneminde takımın liderlerin­den olan Dirk Kuyt’ı hatırlatıy­or.

Her iki dönemde takım içinde bulunanlar, Dirar’ın tavırların­ı ve liderlik özellikler­ini Kuyt’a benzetiyor. Teknik ekip Dirar için ‘Faslı Kuyt’ lakabını kullanırke­n “Saha içinde Kuyt gibi sahanın iki yönünü oynuyor. Yardımlaşm­ayı seviyor ve bitmeyen bir enerjisi var. Herkesi etrafına toplamayı kısa sürede başardı” şeklinde yorum yapıyorlar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye