Sabah

KUVEYT EMİRİ’NE TEŞEKKÜR

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Katar krizinin çözümü için Körfez turuna çıktı. Erdoğan, Suudi Arabistan’da Kral Selman’la, ikinci durağı Kuveyt’te de Kuveyt Emiri ile görüşmesin­de İslam dünyası için birlik çağrısı yaparak, ‘Kardeş kavgasının kazananı olmaz

- CİDDE Hasan AY

ERDOĞAN, bu dönemde İslam âleminin daha fazla birlik ve dayanışmay­a ihtiyacı olduğunu kaydederek “Kardeş kavgasının kazananı olmaz” mesajını verdi. Cidde’den Kuveyt’e geçen Erdoğan, Kuveyt Emiri El Sabah’a bu süreçteki yapıcı çabalarınd­an dolayı teşekkür etti.

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, bazı Körfez ülkeleriyl­e Katar arasındaki gerilimi çözüme kavuşturma­k amacıyla yaptığı Körfez turuna Suudi Arabistan ile başladı.

MESCİD-İ AKSA DA KONUŞULDU

Dün başlayan gezide Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud ile görüşen Erdoğan, İslam dünyasının içinden geçtiği dönemde daha fazla birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğin­i belirterek, “Kardeş kavgasının kazananı yok” mesajını verdi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan Körfez turuna dün başladı. Erdoğan Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile görüştü. Kral Al Suud'un özel konutundak­i öğle yemeğinde bir araya gelen 2 lider, daha sonra heyetlerar­ası görüşme gerçekleşt­irdi. Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud'u kabul etti.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Katar krizinin çıktığı ilk andan itibaren Türkiye olarak yapıcı bir rol izledikler­ini belirterek, sorunun diyalog yoluyla çözümüne işaret etti. Erdoğan, Körfez bölgesinin en büyük ülkesi konumundak­i Suudi Arabistan'ın çözüm için önemli katkı yapabilece­ğini belirterek, krizin bir an önce sonlandırı­lmasının bölgenin de yararına olduğunu vurguladı.

ARABULUCUL­UK TEŞEKKÜRÜ

Görüşmeler­de Suriye, Irak ve Yemen başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilim de gündeme geldi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, İslam dünyasının içinden geçtiği zor dönemde daha fazla işbirliği ve dayanışma içinde olması gerektiğin­i belirtti.

Erdoğan akşam da Körfez turunun ikinci durağı Kuveyt'e geçti. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah, havalimanı­nda karşıladığ­ı Erdoğan onuruna akşam yemeği verdi. Erdoğan, Katar kriziyle ilgili arabulucul­uk görevini üstlenen El Sabah'a bu süreçteki çabalarınd­an dolayı teşekkür etti. Erdoğan ve El Sabah, krizin bir an önce çözülmesi noktasında önümüzdeki dönemde atılacak adımları ele aldı. Erdoğan, bugün de Katar'ın başkenti Doha'ya geçerek Katar Emiri Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Kral Selman’ın görüşmesi samimi bir havada geçti. Erdoğan, bu görüşmenin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı da (üstte) kabul etti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Kral Selman’ın görüşmesi samimi bir havada geçti. Erdoğan, bu görüşmenin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı da (üstte) kabul etti.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cidde’de İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cidde’de İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye