Sabah

ENRQRPL - FLQDQV

-

Lüks ve konfor özellikler­iyle her geçen gün daha fazla SUV araçlara benzeyen pick-up’lar adeta yok satıyor. Otomotiv Distribütö­rleri Derneği verilerine göre yılın ilk altı ayında 8 bin 494 adet pick-up satıldı. 2016’yı yüzde 33.5 artışla 20 bin 176 adetle kapatan pick-up pazarının, bu yıl sonunda da aynı seviyede gerçekleşm­esi bekleniyor. Pickup araçların tercih edilmesind­eki en büyük faktörlerd­en biri vergi avantajına sahip olması. Yüzde 4’lük ÖTV oranı pick-up’ların fiyatların­ı cazip kılıyor.

KAYITSI= KALMADI

Şu anda pazarda Ford, Fiat, Mitsubishi, Toyota, Volkswagen, Isuzu, Ssangyong ve Nissan’ın pick-up modelleri bulunuyor. Ancak her geçen gün yenileri ekleniyor. Mercedes-Benz de, pick-up pazarının büyümesine kayıtsız kalamayan markalar kervanına katıldı. Yeni modeli X-Serisi’nin dünya tanıtımını Güney Afrika’nın Cape Town kentinde gerçekleşt­irdi.

Mercedes-Benz yeni pick-up modeli X-Serisi’nin Türkiye’de ekim itibariyle satışa sunulması bekleniyor. İlk etapta dört silindirli 2.3 lt (163 bg v 190 bg) motor seçenekler­i ithal edilecek. 2018’in ikinci yarısından itibaren ise 6 silindirli 3.0 lt (258 bg) motor versiyonu da satışa sunulmaya başlanacak.

X-Serisi, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor. Araç, Low Mod ve isteğe bağlı olarak sunulan 4MATIC kilitli aks diferansiy­eli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebiliyo­r. Off-road dışında asfalt sürüş performans­ıyla da dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz yeni X-Serisi, Pure, Progressiv­e ve Power olmak üzere üç farklı donanımla satışa sunulacak. Pure donanım seviyesind­e boyasız olan ön tampon, Progressiv­e seviyesind­e gövde renginde boyanırken, Power donanım seviyesind­e ise krom eklentiler ve alt koruma ile sunuluyor.

 ??  ?? UIXN SANDIK
UIXN SANDIK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye