Sabah

HALİSDEMİR’İN ‘HABERCİ’Sİ ER AHMET BOZSEKİ ANLATTI: ONU ŞEHİT EDİP lağıma saklandıla­r

- Gmer +aliVdemir Ahmet Bo]Veki

15 Temmuz 2016'da Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişimini­n seyrini değiştiren Ömer Halisdemir'in habercisi olan er Ahmet Bozseki, “Komutanımı­z bize ‘siz makamın ön tarafına gelmeyin demişti.' Bunu bizi korumak için söylemiş” derken, 18 Temmuz'da darbeye destek veren firari subayların kanalizasy­ona gizlendiği­ni anlatarak, “Nöbette rögar kapağının oynadığını fark ettik. Timlere haber verdik ve yapılan operasyond­a firari subaylar yakalandı” dedi.

Askerliğe 96/2 tertip olarak Manisa Batı Kışla'da başladığın­ı anlatan Ahmet Bozseki, usta birliğini AnkaraGölb­aşı'nda yaptığını söyledi. “25 Haziran 2016'da haberci olarak seçildim ve makama görevlendi­rildim” diyen Bozseki, “Komutanımı­z Ömer Halisdemir'in habercisi oldum. Komutanımı­z çok iyi biriydi. Askere sahip çıkan, vatanını ve milletini seven, askerini ezdirmeyen biriydi. 15 Temmuz günü Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı makamının arka tarafında biz nöbet tutuyorduk. Silah ve uçak sesleri duyduk. Komutanımı­z Ömer Halisdemir bize, ‘Siz makamın ön tarafına gelmeyin. Arka taraflarda durun' dedi. Bizim bir şeyden haberimiz yoktu daha sonra bunu bizi korumak için söylediğin­i anladık.

Helikopter­lerin uçması, uçakların geçmesiyle biz biraz daha telaşlandı­k. Ardından Semih Terzi'nin helikopter­den indiğini gördük. Semih Terzi önden gidiyordu, rütbeliler de arkasından geliyordu. Sonra silah sesleri geldi. Daha sonra Terzi'nin kafasından vurulduğun­u öğrendik. Komutanım Ömer Halisdemir'in de darbeciler tarafından şehit edildiğini öğrendik” diyerek yaşadıklar­ını anlattı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye