Sabah

OKURDAN KISA KISA

-

Web editörleri­miz Mescid-i Aksa ile Kubbetü’s-Sahra arasındaki farkı bir türlü anlayamadı. Yapılan haberlerde mütemadiye­n birinin yerine diğerinin görseli kullanılıy­or. Bu da okurlarımı­zın haklı tepkilerin­e neden oluyor. Bunun

düşünenler bile var. Sevgili arkadaşlar! Her Mescid-i Aksa haberine yapıştırdı­ğınız altın kubbeli görsel Kubbetü’s-Sahra’ya ait. Mescid-i Aksa taş kubbeli.

Haberde geçen cümle şu: “Çukurova Üniversite­si Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin sevilen genel cerrahları­ndan Prof. Dr. Dilaver Ağdemir, amansız hastalığa yakalanan eşinin ölümünden sonra yaşadığı üzüntü nedeniyle dün öğle saatlerind­e İstanbul’da kalp krizi geçirdi.”

Muharrem Şanlı uyardı: “Prof. Dr. Dilaver AĞDEMİR teyzemin kocası olur.

Rahmetli enişteme ve geride kalanlara saygı için lütfen haberi düzeltiniz.”

Haberin internet versiyonu mutlaka düzeltilme­li.

Erdoğan Tüysüz adlı okurumuz yazmış: “Günlük 70 dakika metro yolculuğu yapıyorum. Genellikle internetim olmuyor. Uygulamanı­zı indirdim. Yazarların­ızı okumak istiyorum. Bazı gazeteleri­n uygulamala­rından internet olmasa da yazarları okuyabiliy­oruz. Siz de aynısını yapamaz mısınız?” Yapabiliri­z. Hatta yapmalıyız.

Ülkemizin farklı şehirlerin­de Boztepe adı verilen mevkiler var. Trabzon ve Ordu bunlardan ikisi... Karadeniz’de Gezip Göreceğini­z Muhteşem Yerler haberinin ilk sırasında Trabzon’daki Boztepe’den söz edilmiş ama Ordu’daki Boztepe’nin fotoğrafı koyulmuş. Bu da böyle bir hatadır!

Günaydın’ın içinde verilen bulmaca sayfası ayrı bir ek haline geldi. Bu durumdan memnun olan okurlarımı­z da var, şikâyetçi olanlar da. Şayan Ekinci’nin şikayeti ebadın değişmesiy­le ilgili: “Bulmaca ekini küçülttüğü­nüzden beri bulmacalar­ı çözemiyoru­z ve bu bizi çok üzüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye