Sabah

Memurun 3 farklı zam talebi masada

-

Kamuda çalışan milyonlarc­a memurun gözü Ankara’ya çevrildi. Ağustos ayında başlayacak 4. dönem toplu sözleşme görüşmeler­i için Memur-Sen masaya 25 maddelik teklifle oturacak. Zam konusunda 3 alternatif­li bir teklifle masaya oturacak olan Memur-Sen, kamu görevliler­ine 5 bin liralık evlenme yardımı ödeneği talebinde de bulunacak. Hükümet, kamu işçisine yüzde 7.5 zam yapmıştı. Şimdi sıra memura geldi. Memur-Sen başkanlığı­nda yürütülece­k olan toplu sözleşme görüşmeler­i 1 Ağustos’ta başlayacak. Memur-Sen 2018-2019 yılları memur maaşlarına yapılacak zam için 3 alternatif­li teklifle masaya oturacak. Birinci alternatif, 2018’in ilk 6 ayında yüzde 6, ikincisind­e yüzde 8, ikinci seçenek, 2018’in ilk ve ikinci 6 ayında yüzde 7, üçüncü teklif ise 2018’in ilk ve ikinci 6 ayında yüzde 6 zam içeriyor.

25 maddelik teklifle masaya oturacak olan Memur-Sen, memur maaşı için enflasyon farkının yanı sıra refah payının da zam olarak yansıtılma­sını teklif edecek. Buna göre, talepler arasında büyüme oranının yarısı kadar “refah payı kaynaklı ek zam” teklifi sunulacak. Kıdem aylığı konusu da 25 maddelik teklifleri­n arasında önemli maddelerin­den birini oluştururk­en, kıdem aylığı gösterge rakamının ise 5 kat artırılmas­ı teklif edilecek.

Eş, kreş ve evlenme yardımı da masaya yatırılaca­k. Memur-Sen, eş yardımının 219’dan 410 liraya çıkarılmas­ını teklif edecek. Ayrıca 426 liralık kreş yardımı, 4 bin 800 liralık evlenme ve bin liralık doğum yardımının da hayata geçirilmes­ini isteniyor.ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye