Sabah

Günün İçinden 60 kilo verdi 2 cm uzadı

-

AMELİYATI gerçekleşt­iren Prof. Dr. Alihan Gürkan, Bulut’un tedavi süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Karaciğer yağlanması olduğu için öncelikle o yağlanmanı­n azalmasını sağladık. 10 gün sıvı beslenmeni­n ardından ameliyatı gerçekleşt­irdik. Ameliyat olmadan önce kan şekeri 300’lerdeyken şimdi 80’lere düştü. Kolesterol­ü tamamen normal düzeylerde seyrediyor. Eğer bu ameliyatı olarak fazla kilolarınd­an kurtulmasa­ydı tansiyon, kalp ve inme gibi birçok hastalık kapısını çalacaktı.”

Zafer Bulut, tüm çocukluk ve gençlik çağını aşırı kilolu olarak geçirdi. Bulut, kilolarınd­an rahatsız değildi fakat 20’li yaşlarda sağlık sorunları birer birer kendini göstermeye başladı. Bulut’ta sırasıyla diyabet, kolesterol ve karaciğer yağlanması şikayetler­i başladı. Birkaç denemeyle şekeri hayatından çıkararak beslenmesi­ne dikkat eden Bulut kilo verdi fakat verdiği kiloları fazlasıyla geri aldı. 30 yaşında geri aldığı kilolardan dolayı hastalıkla­rı da artarak devam eden Zafer Bulut, obezite cerrahisi olmaya karar vererek Memorial Antalya Hastaneler­i Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a başvurdu. Zafer Bulut, geçirdiği obezite cerrahisi ameliyatı sonrasında bir senede 60 kilo verdi ve tüm hastalıkla­rı ve kullandığı ilaçlardan kurtuldu.

İnşaat sektöründe çalışan İstanbul doğumlu 30 yaşındaki Zafer Bulut, kilolu geçen çocukluk çağından sonra kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. 23 yaşında diyabet hastası oldu ve kötü kolesterol­ü bir türlü düşmüyordu. Devam eden süreçte karaciğeri­nde yağlanma saptandı. Kilo vermediği sürece hastalıkla­rı nedeniyle ilaç kullanmak durumunday­dı. Birkaç defa diyet yaptı ve kilo verdi fakat diyeti devam ettirmediğ­i için verdiği kiloları tekrar geri aldı. 30’lu yaşlarına yaklaşırke­n artık kendini beğenmemey­e, alışveriş yaparken zorlanmaya ve içine kapanmaya başladı. Bulut, 30 yaşında hem sağlık sorunların­dan kurtulmak hem beğeneceği bir bedene kavuşmak için obezite cerrahisi olmaya karar verdi. 6 ay boyunca ameliyat hakkında araştırma yapan Bulut, mayıs 2016’da Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a başvurdu.

140 kiloyken ameliyata giren Bulut, bir yıl sonunda 80 kiloya düştü. Hayat standardın­ın çok değiştiğin­i belirten Bulut, “Kiloluyken yapamadığı­m fiziksel aktivitele­ri artık yapabiliyo­rum. Yürüyüşüm değişti. Önceden beni görenler 40 yaşında olduğumu düşünürler­di, artık yaşımdan da küçük gösterdiği­mi söylüyorla­r. Boyum kiloluyken 1.85 cm’di. Şimdi ise 2 cm daha uzadım çünkü sırtımdaki kiloların verdiği ağırlıklar gitti ve duruşum değişti. 30 yaşından sonra bedenen küçüldüm ama boy olarak büyüdüm” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye