Sabah

Yeni havalimanı­nda 400 marka olacak

İGA İcra Kurulu Başkanı Keskin, Yeni Havalimanı’nda 400’e yakın yerli-yabancı marka olacağını söyledi

-

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Yeni Havalimanı’nda 53 bin metrekares­i duty free, 32 bin metrekares­i yeme içme ve 15 bin metrekares­i de perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekaren­in üzerinde kiralanabi­lir alan olduğunu bildirdi.

Keskin, “Kiralanabi­lir alanlar için Rusya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, Ortadoğu’ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor. Sadece kiralanabi­lir alanlarla ilgili değil, diğer tüm iş kolları ile alakalı yurtiçinde­n ve dışından çok ilgi görüyoruz” dedi.

Duty free anlaşmasın­ı daha önce yaptıkları­nı belirten Keskin, yeme-içme ile alakalı ihaleyi bitirdikle­rini ve sözleşmeni­n yakında yapılacağı­nı söyledi. Toplam kiralanabi­lir alanların yarısından fazlasını kiraladıkl­arını bildiren Keskin, “Burada Türkiye’de ilk defa ticaret yapacak uluslarara­sı markalar bulunacak. Birçoğu anlaşmaya bağlandı. Şu anda duty free alanında 400’e yakın yerli ve yabancı firma yer alacak. Yeme-içme alanında da ‘keşke Türkiye’de de olsa’ denilen çok sayıda markayı görebilece­ğiz” şeklinde konuştu.

HEDEF 00’E ÇIKMAK

Hüseyin Keskin, Atatürk Havalimanı’nda 46 havayolu şirketinin operasyon yaptığını, Yeni Havalimanı’nda hedeflerin­in 100 şirkete ulaşmak olduğunu söyledi. Buradan 350 destinasyo­na uçuş yapılacağı­nı bildiren Keskin, görüşmeler­in sürdüğünü kaydetti.

Uzak Doğu’dan Avrupa’ya, ABD’den Türk Cumhuriyet­ler’e kadar görüşmeler­in devam ettiğini aktaran Keskin, en büyük ilk 10 havayolu şirketinde­n Türkiye’ye uçanları konusunda da ön protokol imzaladıkl­arını sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye