Sabah

Greenpeace ve diğerleri nerede? Ş

- SON NOKTA dilek.gungor@sabah.com.tr

aşırdınız değil mi? Yaa... Haberiniz yokken Boğaziçi Köprüsü’nde neler olmuş neler? Eminim şimdi İngilizces­i Heyecanlan­mayın. Ben ve sayfa sekreterim­iz Seçil Kaya astı. Ama keşke siz gerçeğini assaydınız?

Vallahi niye yalan söyleyeyim. Sadece Greenpeace değil TEMA’sından da ÇEKÜL’ünden de WWF’sinden de böyle bir hareket beklerdim. Niye mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

modeliyle hem Türkiye’nin yeşil enerji olarak da bilinen yenilenebi­lir enerjideki payını artırmaya çalışıyor hem de teknoloji transferi ve dışa bağımlılığ­ının azaltılmas­ına katkı sunmak istiyor.

Biliyorsun­uz,

Yeni modelle elektriğin maliyeti iniyor, ülkeye 1.3 milyar dolar yatırım geliyor, üretilecek 1.7 milyar kilovatsaa­t elektrikle 600 bin evin ihtiyacı karşılanıy­or.

Bitmedi… Yarışmayı kazanan şirket fabrika yatırımı yapıyor,

taahhüt Firmalar fabrika kurma, yüzde 65 yerlilik oranında üretim yapma, yüzde 80 yerli mühendis ile Ar-Ge yapma şartlarıyl­a yarışmaya katılıyor. Yarışmayla ilk defa teknoloji alanında da yerli üretim sağlanması­nın önü açılıyor. Peki Hayır... İşte o zaman insan soruyor. Hadi küresel ısınmaya karşısın, termikleri sevmiyorsu­n, nükleerden nefret ediyorsun. E be kardeşim… Rüzgâr ve güneşte dünyanın en büyük santraller­i yapılıyor. Bunları niye görmezden geliyorsun?

Biriniz internet sitesinde ‘Gölge etme-Güneşin önündeki engelleri kaldırın’ diye gerçek çözümün güneş olduğunu yazıyor. Diğeriniz bir başka sloganla yenilenebi­lir enerjiyi savunuyor. Ülkede bu konuda adım atılınca ise kafalar kuma gömülüp, üç maymun oynanıyor?

Haa derdiniz, Türkiye’yi mum ışığında romantizm yapmaya mahkum etmekse diyecek lafım yok.

Yok öyle değilse bu hamlelere destek çıkmanız gerekmez mi?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye