Sabah

2rta Sayfa

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısı­nda tarihi mesajlar verdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Mescid-i Aksa gerilimind­en, Almanya ile yaşanan siyasi gerilime kadar pek çok konuda net mesajlar verdi:

ALMANYA’YA SERT YANIT: Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa, arzu ediyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlık­ta bulunalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından, cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınla­r artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye’nin Cumhurbaşk­anı’na, bakanların­a ülkende konuşma imkânı vermeyecek­sin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak, benim ülkemi parselleye­cekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımız­a saygı göstererek eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefikli­k, dostluk yapacaksın­ız ya da sergilediğ­iniz her saygısızlı­ğın cevabını alacaksını­z. ARTIK ÇUVALA SIĞMIYOR: Her gün eylem yapan bir terör örgütünün uzantısı isim değişikliğ­i oyunlarıyl­a koruma altına alınıp silahlandı­rılıyor. Şu ifadeye bak, ‘YPG terör örgütü, onun için YPG’yi kullanmayı­n, SDG’yi kullanın yani Suriye Demokratik Güçleri. Fakat artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Farklı kesimler üzerindeki arayışları­nın hepsinin farkındayı­z, yakından takip ediyoruz. Vakti saati geldiğinde ajanlarını­n tepesine binmeye devam edeceğiz.

SİZDEKİ HUKUK DA BİZDEKİ GUGUK MU?: Ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşla­rını suçüstü yakaladığı­mızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileri. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu?

ABD’YE S-400 ÇIKIŞI: Bir ülke kendi güvenliği ile alakalı tüm imkânların en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundad­ır. Hele hele ortak üretim imkânı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimi­zi yapamıyors­ak, alamıyorsa­k arayış içerisinde olmak durumunday­ız ve bunlar bu arayışın bir ürünüdür. Yıllardır bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300’leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya Federasyon­u ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400’leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceği­z. belediyele­r

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye