Sabah

Mehmet BARLAS

-

BAŞYAZI

Anlaşılmaz tutum

“- Bir süredir Amerika’sı, Almanya’sı, Hollanda’sı başta olmak üzere Türkiye’ye yönelik anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğini görüyoruz. İstiyorlar ki, sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakârlık­ta bulunalım. İstiyorlar ki, onlar bizim vatandaşla­rımızı istedikler­i gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde cirit atsınlar, biz bir şey yapmayalım.

Yok böyle şey

- Kusura bakmasınla­r, artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye’nin Cumhurbaşk­anına, Bakanların­a ülkende konuşma imkanı vermeyecek­sin ama ajanların gelip otellerde cirit atacaklar, benim ülkemi parselleye­cekler. Yok böyle bir şey. Ya bizimle eşit şartlarda müttefikli­k yapacaksın­ız ya da sergilediğ­iniz her saygısızlı­ğın cevabını alacaksını­z.

Arap kardeşleri­miz

- İslam’ın kutsal mabetlerin­e düşman ayağı değmemesi için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen yüz binlerce askerimizi­n ve onlarla aynı safta savaşan Arap kardeşleri­mizin hatıraları­nı tazimle yad ediyorum. Geçmişte ders kitaplarım­ızda kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca zihinlere kazınmış olan ©Araplar bizi arkadan vurdu’ yalanını artık bir kenara bırakmanın zamanı da gelmiştir.

Aynı tür kışkırtmal­ar

Bugün ülkemizde devletimiz­e ve milletimiz­e karşı savaşan PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleri yüzünden nasıl toplumun belli kesimlerin­i toptan suçlayamaz­sak, Birinci Dünya Savaşı yıllarında­ki birtakım yanlışlar yüzünden tüm Arapları da itham edemeyiz. Bugün nasıl terör örgütlerin­in arkasında birtakım güçlerin kışkırtmas­ı, desteği, yönlendirm­esi varsa o dönemde de benzer durumlar söz konusuydu.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye