Sabah

Teröriste silah verene bağımlı olamayız

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Genel Merkezi’nda basın toplantısı düzenledi. Bahçeli gündeme dair şunları söyledi:

Ajanların yeni maskesi olan aktivistli­k 15 Temmuz’dan beri daha da gündemde. Bu aktivistle­r her ne hikmetse sürekli Türkiye aleyhine olan fiillerin merkezinde. Acaba bunların Büyükada’da ne işi vardır? 15 Temmuz gecesi aynı yerde buluşup FETÖ kalkışması­nın başarıya ulaşmasıyl­a ilgili planlar yapan casuslarda­n sonra, şu an tutuklu olan aktivistle­r bu kez neyin peşine düşmüşler? Türkiye yolgeçen hanı mı?

Alman Ekonomi Bakanlığı sözcüsünün Türkiye ile Gümrük Birliği antlaşması­nın uzatılması­nın mantıklı olup olmadığını AB’deki ortaklarıy­la tartışacak­larını söylemesi

MHP

krize yeni bir boyut kazandırmı­ştır. Gümrük Birliği anlaşmasın­da Türkiye’nin kayıpları, dezavantaj­lı konumu bilinen bir gerçektir. Diyorum ki, elinizden geleni ardınıza koymayın. Almanya şunu unutmasın ki, Türkiye köle değildir, icazetli değildir, tutsak hiç değildir.

16 Nisan’ı kabullenem­eyen, sürekli olarak ayağımıza pranga vurmak için çırpınan Almanya’nın politikala­rı yapıcı, tutarlı ve dostane değil. Aba altından sopa göstermesi, elindeki farklı enstrümanl­arla tehditvari dile sapması hiçbir değerle örtüşmeyec­ektir. Almanya sözde aktivistle­ri bıraksın, ülkesindek­i FETÖ’cü hainleri ve Türkiye’ye kast etmiş diğer teröristle­ri teslim etsin.

Türk milleti zalimlere aldanmayac­ak, bunlar karşısında diz çökmeyecek­tir. Hero tişörtü giyen namertler kazanamaya­caktır.

Harem-i Şerif hak ettiği seviyede olmadıkça, günahkârla­r, insan ve inanç katilleri geri çekilmedik­çe, sükûnet ve sağduyu mumla aranacak. İsrail musallat olduğu Harem-i Şerif’ten derhal elini çekmeli. Kutsalları­mıza hürmet etmeli, Filistinli kardeşleri­mizin hayat ve varlık haklarını öğütmekten vazgeçmeli. Kıblesizle­re, ilk kıblemizi yok ettiremeyi­z.

Arap Birliği nerededir? İsrail’i niye kınamaktan acizdir? İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı olan Cumhurbaşk­anı Sayın Erdoğan vasıtasıyl­a Türkiye tavrını göstermişt­ir. Türkiye doğru ve olumlu bir noktadadır”

6elçuk $D,GhZEL

 ??  ?? Bahçeli
Bahçeli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye