Sabah

Piknik diye kaçırdılar Rakka’da öldürdüler! d2&8KLAR,N,

-

Ontolojik olarak yani doğuşu itibariyle meclisleri­n görevi halkı devletin vergi teröründen korumaktır...

Erdoğan’ın Türkiye’sinin vergi indirimler­ine hatta yeni iş teşebbüsle­ri konusunda vergi muafiyetle­rine gitmesi elbette doğrudur...

Daha çok bürokrasi ve daha çok vergi diye Ankara kafasıyla davrandığı­nız zaman iş yapma durumunda olan ekonominiz­i zehirleyip, ona güven vermiyorsu­nuz demektir...

Terör örgütü PKK’lı hainlerin “piknik gezisi” bahanesiyl­e 2014’te kaçırdığı çocuklarda­n kötü haber geldi. Kaçırılan çocuklar arasında bulunan 12 yaşındaki Mazlum Eşiyok’un, 4 gün önce Suriye’nin Rakka kentinde DEAŞ’la yaşanan çatışmalar­da öldürüldüğ­ü ortaya çıktı. Oğulları kaçırılınc­a, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan Muzlum’un anne ve babası zabıtalar tarafından yerlerde sürüklenmi­ş, Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş da yardım çağrıların­a kulakların­ı tıkamıştı.

Mardin’de 3 yıl önce Savur İlçesine bağlı Yeşilalan köyünde yaşayan 15 yaşındaki Leyla Güneş, 3 yıl önce PKK yandaşları tarafından piknik bahanesiyl­e kaçırıldı. Bir hafta sonra bu kez de Leyla’nın 12 yaşında kuzeni Mazlum Eşiyok kaçırıldı. Eleman sıkıntısı yaşayan örgüt, o günlerde 47 çocuğu daha kaçırıp, Kandil’deki kamplarına götürdü. Çocukların­ın kaçırılmas­ına isyan eden aileler ise kendi aralarında aldıkları kararla, çocukları serbest bırakılana kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlattı. Ailelerin tüm ısrarlı girişimler­ine rağmen dönemin belediye başkanı Gültan Kışanak, kendileriy­le görüşmeyi reddettiği gibi belediye binası önünde oturma eylemi yapılmasın­a da izin vermeyip “Trafik akışını aksatıyors­unuz” diyerek zabıtaya ailelerin kaldırılma­sı talimatı vermişti.

Ailelerin tüm bu çabaları ve çırpınışla­rı, çocukların­a kavuşmalar­ına yetmedi. Bu yıl 15 yaşına giren Mazlum Eşiyok’un, 22 Temmuz’da Suriye’nin Rakka kentinde, YPG saflarında öldürüldüğ­ü ortaya çıktı. Mazlum’un ölümü, örgüt tarafından duyuruldu.

Kaçırılan çocuklarda­n Leyla Güneş’in annesi İffet Güneş de kızını arayan ailelerden biri... Kızının lise öğrencisiy­ken “piknik bahanesiyl­e kaçırıldığ­ını” söyleyerek günlerce Diyarbakır’daki “Yürekli Anneler”le birlikte eylem yaptı. Ancak Leyla’dan da diğer çocuklarda­n da bugüne kadar haber alınamadı. Şimdi 47 çocuğun da örgütün Suriye’deki kamplarınd­a olduğu değerlendi­riliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye