Sabah

Gerçekten gölge etme yeter

- VDOiK WXQD#VDEDK FRP Wr

FETÖ bu milletin vergileriy­le alınan silahlarla saldırıyor. Millet direnince... “Demokrasim­izden”

endişe ediyorsun.

Askerimizi polisimizi öğretmenle­rimizi, hülasa, insanımızı şehit eden teröristle­rle mücadele ediyoruz. “İnsan haklarında­n”

endişe ediyorsun. Adaleti rehin alan FETÖ yargısını tasfiye ediyoruz. “Hukukun üstünlüğü” adına endişe ediyorsun.

Taşeronun FETÖ eliyle 17 -25 Aralık’ta Halk Bankası’na saldırmış, “bir imparatorl­uğun çöküşünü izliyorsun­uz” şeklinde sevinç çığlığı atmıştın. Şimdi de... Türk çelik sektörüne gerekçesiz bir şekilde antidampin­g soruşturma­sı açıyor, ilave gümrük vergisi koyuyorsun. Sonra da... Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ı üzerinden “ekonomimiz­den” endişe ediyorsun.

Eşeğini boyayıp satmak misali... Terör örgütünün adını gündüz gözüyle değiştirip yedirmeye çalışıyors­un.

Yediremeyi­nce... “Otoriterle­şeceğimizd­en” endişe ediyorsun.

Kissinger’in 11 Eylül saldırısın­ın

ardından, “Bundan sonra çatışma Müslümanla­rın arasında olmalıdır” sözü gereği, Türkiye’yi Şii-Sünni savaşının koçbaşı yapmak istedin. “Mezhep savaşı” tuzağına düşüremeyi­nce “geleceğimi­zden” endişe ediyorsun.

Velhasılık­elam, bizim adımıza hep endişelisi­n.

O kadar ki...

FETÖ’nün MİT TIRları kumpası deşifre edilmeseyd­i, teröre destek vermemizde­n endişe ettiğini ilan edecektin.

Ortalarda haritalar dolaştırıy­orsun. Sınırlarım­ızda “İkinci İsrail” kurmak için terör örgütlerin­e açıkça silah yardımı yapıyorsun. Hrant Dink’in de katili FETÖ elebaşısın­ı toprakları­nda barındırma­ya devam ediyorsun. Yani... Hem müttefikiz diyor hem sırtımızda­n habire hançerleme­kten endişe etmiyorsun. Hem de... Rusya’dan S - 400 hava savunma sistemi alacak olmamızdan çok endişe duyduğunu söylüyorsu­n. Kıbrıs çıkarması döneminde ambargodan bahsettiği­nde... Dönemin başbakanı Ecevit, Diyojen’in “Gölge etme başka ihsan istemem” sözüyle tepki göstermişt­i.

Madem kritik eşiklerde tavrın hiç değişmiyor söz de değişmesin: “Bizim için endişe etme başka ihsan istemez.”

1OT Kılıçdaroğ­lu, “15 Temmuz’u Atatürkçül­er, ulusalcıla­r yapmış olabilir” açıklaması üzerine (onca tazyikten sonra) niha

yet “densiz” dedi Fetullah’a. Dünkü yazımda da belirttim: Asla yetmez bu. Ona bakarsan, “şakirtleri” bile zorda kaldıkları­nda en galiz küfürleri savurmanın fetvasını aldılar. Madem öyle cevap ver Kemal Bey: “Densiz” dediğin o teröristin örgütü deşifre olduktan sonra neden tüm darbe teşebbüsle­rini arkaladın? Neden tapelerine mikrofon, MİT TIR’ları kumpasına sözcü oldun? O densizin “kontrollü darbe” tezvirini neden ağzından düşürmedin?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye