Sabah

O eller gitar çalamayaca­k

TÜBİTAK’ta görevli Dr. Özışık’ın evindeki patlamanın, su roketi deneyi yapılırken yaşandığı belirlendi. Özışık’ın gitarist oğlu Altuğ’un kopan elleri yerine dikilemedi

-

Antalya’da önceki akşam TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde (TUG) Başuzman olarak görevli Dr. Tuncay Özışık’ın evinde meydana gelen patlamanın sırrı çözüldü. Özışık’ın eşi Hatice Başak ve 17 yaşındaki oğlu Altuğ ile, 27-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Saklıkent’teki gözlemevin­de yapılacak olan “20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği” için hazırlık yaptığı belirlendi. Geçen yıl da birlikte şenliğe katılan Özışık ailesinin bu yıl şenliklerd­e “Su roketi” gösterisi yapmak için evin balkonunda deney yaptığı belirlendi. Tuncay Özışık’ın geçen yılki şenliklerd­e aynı füzeyi uçurmayı denediği ancak başarılı olamadığı ileri sürüldü. Patlamanın ardından Tuncay Özışık, yaralı oğlu ve eşiyle birlikte evlerinin 400 metre uzağındaki Özel Olimpos Hastanesi’nde tedavi altına alınmışlar­dı. Durumu ağır olan Altuğ, Akdeniz Üniversite­si Hastanesi’ne nakledilmi­şti.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Bir dizi ameliyat geçiren Altuğ ile ilgili haberi doktorlar dün açıkladı. Ortopedi servisinde yapılan tüm müdahaleye rağmen Altuğ Özışık’ın bileklerin­den kopan iki eli geri dikilemedi. Akdeniz Üniversite­si Ortopedi ve Travmatolo­ji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Özcanlı, patlamada iki elini kaybeden Altuğ Özışık’ın hayati tehlikesin­in bulunmadığ­ını söyledi. Hastanın sol yüzünün de patlamalar­dan etkilendiğ­ini belirten Prof. Dr. Özcanlı, “5 saat süren operasyon sonunda hasta hayati tehlikeyi atlattı. Ancak ellerini bileklerin­den kaybetti” dedi. Doktorlar, Altuğ’un sol gözünü de tamamen kaybettiği­ni, sağ gözü için bir dizi operasyon yapılacağı bilgisini verdi. Geçen yıl babası ile katıldığı şenlikte gitar resitali yapan Altuğ Özışık’ın iki elini birden yitirmesi hem çevresinde hem de bilim şenliğine katılacak olanlar tarafından üzüntüyle karşılandı.

 ??  ?? Altuğ Özışık, geçtiğimiz yıl şenlikte gitar resitali yapmıştı. Dr. Tuncay Özışık’ın evinin balkonunda eşi ve oğluyla Gözlem Şenliği için hazırlık yaptığı ifade edildi.
Altuğ Özışık, geçtiğimiz yıl şenlikte gitar resitali yapmıştı. Dr. Tuncay Özışık’ın evinin balkonunda eşi ve oğluyla Gözlem Şenliği için hazırlık yaptığı ifade edildi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye