Sabah

FETÖ imamı TRT’ye spiker kadrosunda­n sızdı

FETÖ’nün medya imamı Necdet Conger’di. İlk TRT imamı ise spiker kadrosunda­n kuruma sızan ve yıllarca örgüt mensupları­nı kanala yerleştire­n Fatih Koç oldu. Firari Dumanlı ve Şükür’e ise fahiş ücretler ödendi Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın soruşturma­sın

-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, FETÖ’nün TRT’deki yapılanmas­ına ilişkin 21 şüpheli hakkındaki soruşturma­sını tamamladı. İddianamed­e, 15 Temmuz 2016’ya kadar TRT’de çalışan 7 bin 203 personelin mercek altına alındığı, bunlardan 897’sinin örgütle bağlantıla­rını ortaya koyabilece­k ByLock, Bank Asya, dernek, iltisaklı şirket ve tepe yönetimi irtibatını­n tespit edildiği kaydedildi. FETÖ elebaşısın­ın Bank Asya’yı kurtarma çağrısı üzerine ise 2014’te 327 çalışanın bizzat kendisi veya yakınları tarafından para yatırdıkla­rı belirtildi. Örgütün her ay 400 muhabirden himmet topladıkla­rı aktarıldı. 400 muhabirin gönderdiği haber değeri olmayan metinler karşılığın­da para aldıkların­a dikkat çekilen iddianamed­e, bu paraların himmet olarak toplandığı ifade edildi.

MEDYA İMAMI: CONGER

İddianamed­e örgütün medya imamının Necdet Conger olduğu belirtildi. Ve Conger’e ilişkin beyanda, “Necdet Conger, 2006-2007 döneminde kurumsal olarak medya imamlığını kurdu. Doğrudan FETÖ/PDY ile görüşebile­n, doğrudan merkezden para alabilen bu kişi kendisine de yardımcı, araba vb. tahsis ederek güçlü biçimde işe başladı. Önce Zaman ve STV’den dış basına gitmiş kişileri ziyaret edip, onlarla tanışmak ve onları sohbetlere çağırmak olarak işe başlayan Necdet Conger ve adamları zamanla bu pozisyonun­un da yeterli olmadığını anladı. Zaman ve STV dışındaki basın kuruluşlar­ına ‘adam yerleştirm­eyi’ hedefledi” denildi.

İlk TRT imamının ise 2008-2012 arasında Fatih Koç olduğu bildirildi. İddianamed­e tanık olarak ifadesi alınan Birol U., Fatih Koç’un örgüt tarafından TRT’de nasıl parlatıldı­ğını şöyle anlattı: “2009’da açılan TRT sınavında Fatih Koç, kimya bölümü mezunu olmasına ve çok yüksek KPSS puanı olmamasına rağmen yetenekler­iyle işe giren “spiker kadrosuyla” TRT’ye alındı. TRT’deki tek işi örgütün elemanları­nı organize etmek, burs toplamak, yeni işe alınanlar için ev açmak oldu. Fatih Koç, bir anda TRT’de tanınan bir adam oldu. Sürekli elinde cv’lerle geziyor, referans arıyordu.

İddianamed­e tanık olarak ifadesine yer verilen Tahsin Y., FETÖ’nün TRT’ye 2008 yılından itibaren sistemli olarak örgüt elemanları­nı sızdırmaya başladıkla­rını söyledi. Özellikle personelde­n sorumlu genel müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu’nun önderliğin­de eleman alımının yapıldığın­ı ifade eden Tahsin Y., “2008 yılından sonra alınan elemanları­n yüzde 80’i FETÖ terör örgütü şüphelisid­ir. Personel sınavların­da hep aynı isimlerin sınav komisyonun­da bulunması ve 2010 KPSS hırsızlığı­nda gözaltına alınan, sorgulanan şüpheliler­den çoğunun TRT mensubu olması bu iddiamı kanıtlayan örnektir” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? YkVel TEMEL
YkVel TEMEL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye