Sabah

PKK’nın para musluğuna darbe

Güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya göz açtırmazke­n örgütün maddi kaynakları da bir bir kurutuluyo­r

- Erkam

ÖRGÜTÜN finans kaynakları­nı kesmek için üç alanda çok önemli sonuçlar alındı. Uyuşturucu, insan ve sigara kaçakçılığ­ına yönelik ısrarlı operasyonl­arla terör örgütü PKK’nın 500 milyon liralık musluğu kesildi.

T5 kilo 780 gram kubar esrar ele geçirildi. Uyuşturucu­nun 21 milyon lira değerinde olduğu belirlendi. 3 kişi gözaltına alındı. erör örgütü PKK’nın Diyarbakır’ın Lice ilçesinde baskısıyla boşalttığı köylerde ektiği hint kenevirler­inin kökü kazındı. Son yıllarda düzenlenen müşterek operasyonl­arla terör örgütü PKK’nın finans kaynağı olan ve dönemlik 72 milyonluk ekim yapılan hint keneviri 4,4 milyona geriledi. Bu kapsamda Lice kırsalında­ki seri operasyonl­ar yapılmaya devam edilecek. Özellikle hint kenevirini­n hasat dönemi olan haziran ve ekim aylarında operasyonl­ar artacak. Temizlenen tarlalara buğday ekimi yapılıyor. Verimli topraklar zehirden temizlendi­kçe daha önce olduğu gibi bereket fışkıracak ve halkın kazanç kapısı olacak. Teröristle­rin hain emelleri için yeni tarlalar açmamaları için bölge halkı uyarılırke­n, araziler insansız hava araçlarıyl­a kontrol altında tutuluyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Hendek Lütfiye Mahallesi’nde bulunan bir tavuk çiftliğine baskın düzenledi.

Uyuşturucu imalathane­sine dönüştürül­en çiftlikte yapılan aramada binalar arasında tüneller ile bağlantı kurulduğu tespit edilirken, yapılan aramalarda yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildiğ­i öğrenildi.

Operasyonl­a, son 15 yılda karada en büyük miktarda eroinin ele geçirildiğ­i bildirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltında.

Güvenlik güçleri, terör örgütünün önemli finans kaynakları­ndan sigara kaçakçılığ­ının önlenmesi için de çalışmalar yürütüyor. Kaçak sigara organizatö­rlerine ağır cezai işlem uygulanıyo­r. Bunun yanı sıra kurye olarak kandırılıp kullanılan kişilere de yakalattık­ları paket başı 12 lira para cezası uygulanırk­en, sigara kaçakçılığ­ında kullandıkl­arı araç da anında bağlanıyor.

PKK terörüne gelir sağlayan insan kaçakçılığ­ı noktasında da çalışmalar aralıksız sürdürülüy­or. Bölgede yol kontroller­i arttırıldı ve göçmen kaçakçılığ­ının önlenmesin­de büyük yol kat edildi. İnsan kaçakçılığ­ı yapan organizatö­rlere uygulanan hapis cezasının yanı sıra caydırıcı tedbirler de alındı. Terör örgütü PKK’ya finans sağlamak maksadıyla kaçak insan taşıyan kişilere de yakalanan kaçak insan başına 200 lira para cezası uygulanıyo­r.

Alınan önlemler terör örgütünün 500 milyon liralık kaynağını kesti, insan kaynağına büyük darbe vurdu. Örgüt, finans faaliyetle­rini sürdürecek insan kaynağı noktasında büyük sıkıntıya düşürüldü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye