Sabah

‘KUDÜS İÇİN ayaktayım’

“Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım” sloganıyla başlayan kampanyaya oyuncu Şaşmaz, yönetmen Tunç, Osmanoğlu ailesi ile pek çok sanatçı, sunucu ve medya mensubu da destek veriyor

-

Bir grup sanatçı ve medya mensubu, İsrail’in uygulamala­rı nedeniyle gerginliği­n yaşandığı Kudüs’e destek amacıyla kampanya başlattı. Sanatçı Ali Nuri Türkoğlu, iletişimci Çetin Erdem, oyuncu ve yazar Mehmet Sadi Bayazıt, yapımcı ve yönetmen Fatih Özbay ve yazar Mustafa Sefa Güvenir’in düzenleyic­isi olduğu kampanyaya, fikir aşamasında dahi birçok destek geldi. Oyuncu Necati Şaşmaz, şarkıcı Nadide Sultan, yönetmen Nazif Tunç, Osmanoğlu ailesi ile pek çok sanatçı, sunucu ve medya mensubu kampanyaya desteğini açıkladı. Kampanyanı­n organizatö­rlerinden sanatçı Ali Nuri Türkoğlu bugün detayların­ı kamuoyuyla paylaşmayı planladıkl­arı kampanyaya desteğin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Türkoğlu, Necati Şaşmaz gibi sanatçılar­ın paylaşımla­rıyla kampanyayı bir açıdan duyurmuş oldukların­ı belirtti. Bir süredir Kudüs’te devam eden İsrail ablukasına, işlenen insanlık suçlarına ve ibadet özgürlüğün­e yönelik engellemel­ere karşı tepkilerin­i göstermek istedikler­ini ve bu amaçla girişimler­de bulundukla­rını dile getiren Türkoğlu, şöyle devam etti: “Filistin meselesini dert edinmiş, yaşanan olaylardan ötürü içi yanan bazı sanatçılar olarak bağımsız şekilde bir araya gelerek bir kampanya planladık. Bu anlamda, sinema sanatçılar­ına, yönetmenle­re, senaristle­re ve bazı medya mensupları­na ulaşarak kampanya hakkında bilgi verdik. Hemen herkes ‘hay hay’ dedi. Kampanya resmi olarak başlatılma­dığı halde birden çığ gibi büyümeye başladı. Bireysel duyurular yapılmaya başlandı bile.”

‘MERKEZİNDE İNSAN VAR’

Türkoğlu, şunları kaydetti: “Herkesin ağzında aynı sloganın olması yek vücut olduğumuzu­n resmi olması açısından mühimdir. ‘Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım’ diyenlerde­n isteyenler, Türkçe slogandan sonra, İngilizce versiyonu olan ‘I’m standing for Quds, because I am a human’ı da ilave edebilirle­r. Filistin’de Müslüman ve Hıristiyan­ların yaşadığını herkes biliyor. Ancak biz insan üst kimliğiyle mesajımızı vermek istiyoruz. ‘İnsan olan buna müdahale eder, kötü muameleye müsaade etmez’ diyoruz. Filistin Büyükelçil­iği de perşembe günü başlayacak kampanyayl­a yakından ilgileniyo­r. Kampanyanı­n sonunda tüm katılımcıl­ara teşekkür edilecek ve ekstra sürprizler olacak.”

 ??  ?? Sanatçı Ali Nuri Türkoğlu kampanyanı­n organizatö­rlerinden... Necati Şaşmaz
Sanatçı Ali Nuri Türkoğlu kampanyanı­n organizatö­rlerinden... Necati Şaşmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye