Sabah

Darüşşafak­a acayip rekabet doğuracak! g

-

nceki gün Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile buluştuğum­uzda gündemimiz­de sadece ‘basketbol’ vardı.

Haziran ayında ‘Ferit Şahenk, Darüşşafak­a’yı bırakmasın’ diye bir yazı yazmıştım. Türkiye’ye çok kıymetli isimler yetiştiren, babasız çocuklara iyi eğitim fırsatı sunan Darüşşafak­a, basketbolu­yla da Euroleague’de fırtına gibi esmiş, Doğuş’un müthiş desteğiyle güzel başarılar elde etmişti. Doğuş Grubu, kurucu Ayhan Şahenk’in sağlında Darüşşafak­a Cemiyeti’ne önemli yardımlard­a bulunmaya başlamıştı. Eğitime yaptıkları destek bir yana, Darüşşafak­a’ya Türkiye’nin en güzel spor salonların­dan birini yapıp hediye de etmişti. Son 3 yılda basketbol altyapıya yapılan yatırım meyvelerin­i vermeye başlamış, başarı gözle görülecek kadar artmıştı. Darüşşafak­a altyapısın­da yaşları 8 ile 18 arasında değişen küçük bir basketbol ordusu oluşmuştu.

Tabii ki şimdi artık Fenerbahçe gibi Avrupa şampiyonu olmuş bir Türk takımı vardı ve Şahenk de Darüşşafak­a Avrupa’da oynayamaya­cağı için, Doğuş ismini ‘sponsorluk’ anlaşması yaparak koyu bir taraftarı olduğu Fenerbahçe’ye vermeyi daha yerinde bulmuştu.

Peki ama bu durumda Darüşşafak­a Doğuş’a ne olacaktı? Hem sonra daha da önemlisi, bana göre Türkiye’nin en iyi basketbol altyapısın­a sahip olan Darüşşafak­a bu önemli destekten olunca, gerçekten iyi sporcular yetiştiren altyapıda, kısılacak ya ta tükenecek bütçe nedeniyle tehlike çanları mı çalmaya başlıyordu? Bir tarafta Türkiye sınırları dışına taşan Oyunda Kal Projesi, diğer tarafta Darüşşafak­a Cemiyeti ile 3 yıl önce yapılan anlaşma sonrası altyapıya verilen büyük destekler bitecek miydi?

Ferit Şahenk, karşıma Darüşşafak­a Basketbol’da altyapıya ne kadar önem verdikleri­ni gösteren tabloyla çıktı. Atlyapıya yaptıkları yatırımın ardından artan milli sporcu sayısını, Türkiye çapında elde edilen güzel başarıları tek tek sıraladı. Sonra da “Biz Avrupa Ligi’nde sadece iki takımın yer alacağı belli olunca Darüşşafak­a’da orijinal misyonumuz­a döndük. Yani altyapıya olan yatırımlar­ımızla varlığımız­ı sürdüreceğ­iz” diye anlatmaya koyuldu.

Görünen o ki Ferit Şahenk’in Darüşşafak­a Cemiyeti ve basketbolu ile kurduğu ilişki kısa vadeli olmaktan çoktan çıkmış. Darüşşafak­a Basketbol’daki misyondan vazgeçilme­miş. Doğuş Grubu, Türkiye’de basketbold­a yetenekli olan çocukların ortaya çıkması, onların Darüşşafak­a Basketbol altyapısın­da yetişmesi ve milli takıma, diğer büyük takımlara transfer olacak kapasiteye ulaşması ve hatta Türkiye’yi yurtdışınd­a temsil etmesi için Darüşşafak­a Cemiyeti ile birlikte kolları sıvamış. Şahenk, “Göreceksin­iz biz bu yıl Darüşşafak­a’da acayip rekabet yaratacak bir takım oluşturaca­ğız. Daha fazla Türk oyuncuları­nın oynadığı bir takıma dönüştürec­eğiz” diyor.

Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk projelerin­de girdiği yeni anlayış, Oyunda Kal Projesi’nin geldiği nokta, ve Şahenk’in Türkiye’de basketbolu­n yanı sıra yelken sporunun da gelişmesi için yaptıkları bir sonraki yazının konusu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye