Sabah

Büyükçekme­ce’de şenlik var!.

-

Kaç yıl geçti aradan bilmiyorum.. Büyükçekme­ce’ye gitmiştik, dostlarla bizim minibüse dolup.. Kapanış töreni varmış B.Çekmece Festivali’nin. Kapanışı yapıyordu. Bir koro eşliğinde “Büyükçekme­ce’de şenlik var” diye marşımsı bir şarkı söyledi.. Dilimize öyle yapıştı ki, gece yarısı dönüşte yol boyu, hep beraber söyledik, bağıra çağıra.. “Büyükçekme­ce’de şenlik var!.” Aslında Büyükçekme­ce’de şenlik var da,

Dr. Hasan Akgün’le buluştuk.. Bu festivali kuran ve yaşatan belediye başkanı. Anlattı..

“Sevgi ve Barış” sloganlı festivale bu yıl 64 ülkeden, 2 binin üzerinde konuk geliyor.. 5 ile 85 yaş arası çeşitli dallarda sanatçılar bunlar.. Neler mi yapacak bu sanatçılar.. Uluslarara­sı Kukla Tiyatrosu.. Fotoğraf Yarışması.. Halk Dansları yarışması ve gösteriler­i.. Heykel Sempozyumu.. Çocuk El Sanatları Akademisi.. Çocuk Seramik Akademisi.. Taş Plak, El Sanatları ve Türk Yemekleri Sergileri..

Tabii işin şenlik yanı da ayrı.. Bengü, Mor ve Ötesi, İskender Paydaş, Suat Suna, İpek Acar, Koray Avcı konserleri.. Bir de Della Miles.. Whitney Houston ve Michael Jackson’un vokalisti ünlü Amerikalı..

Benim özel merakım Halk Dansları.. Onlardan seçim yaptım..

25 milyon liralık maliyetin 2.5 milyonu belediyede­n çıkıyor. Gerisi sponsorlar­dan..

Katılmak istediğini­z etkinlik olursa tıklayın ve geniş bilgi alın..

www.buyukcekme­cefest.com

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye