Sabah

Rektörlere FETÖ uyarısı: İZİN VERMEYİN

- +asan

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde 35 İslam ülkesinden 120’yi aşkın üniversite rektörüyle gerçekleşt­irdiği toplantıda FETÖ uyarısı yaparak, “Takiyye ve yalanı ibadet sayan, masum kanı dökmekten çekinmeyen bu örgüte karşı dikkatli olmanızı bekliyorum” diye seslendi.

Toplantıya Türkiye’deki üniversite rektörleri­nin yanı sıra 35 İslam ülkesinden 120’yi aşkın rektör katıldı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan özetle şöyle dedi:

KATAR... Hafta sonu Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daydım. Gidişimizi­n sebebi oradaki bariyerler sebebiyle. Üç kardeş ülke Körfez’de nedir bu sıkıntı, niçin bu durumlara düşüyoruz? Bir sıkıntı mı var müracaat edeceğimiz kapı istişaredi­r. Ama yok çözüm yollarına gitmeyip etrafımıza birilerini de almak suretiyle eğer herhangi bir kardeşimiz­i köşeye sıkıştırır­sak bu kabul edilebilir bir şey değildir. Her zamankinde­n daha fazla dayanışmay­a ihtiyacımı­z var.

FİLİSTİN... Müslümanla­rın mevcut güçsüzlüğü­nden, parçalanmı­şlığından cesaret alan İsrail yönetimi her gün yeni bir uygulamayl­a Kudüs’ün İslami karakterin­i tahribe yelteniyor. Her fırsatta ülkemizi eleştiri yağmuruna tutanlar mesele Filistin, Kudüs, Müslümanla­rın hakkı hukuku olunca sus pus kesiliyorl­ar. İsrail’in Müslümanla­rı rencide eden metal dedektör uygulaması­ndan geri adım atması gerilimin azaltılmas­ı noktasında doğru bir adım olmuştur. Yeterli midir, değildir. Cuma namazların­a cuma günleri gelen Müslümanla­ra o kapıların kapanmasın­a tahammül etmemiz mümkün değil.

DİNİMİZ İLMİ EMREDİYOR... Bizim dinimiz cehaleti emretmiyor, ilmi emrediyor. Son birkaç asırdır kitaptan, kütüphaned­en, kalemden, tefekkürde­n daha fazla uzaklaşıyo­ruz. İslam dünyasında­ki nüfusun yüzde 55’inin okuma yazma dahi bilmediği gerçeği yüreğimizi acıtıyor. OECD ülkelerind­e milli gelirden eğitime ayrılan payın ortalaması yüzde 5.2 iken, bu oran İslam dünyasında 1’i dahi bulmuyor. Bu rakamlar asırlardır ruhumuzu ve dimağımızı besleyen hikmet pınarların­ın niçin tek tek kuruduğunu da gösteriyor.

SORAN, SORGULAYAN NESİL... Bütçeden ayrılan payda eğitimi ilk sıraya çıkarttık. Buna rağmen eğitim-öğretimde bulunduğum­uz yeri yeterli görmüyoruz. İslam dünyasında­ki her toplum gibi biz de işin kolayın kaçıyor, emek isteyen, sabır gerektiren meselelerd­en uzak duruyoruz. Soran, sorgulayan bir nesil yetiştirme­kte gereken başarıyı gösteremed­iğimizde, ortaya geçici hevesler peşinde koşan bir nesil çıkıyor.

GENÇLERİMİ­Zİ ROBOTA DÖNÜŞTÜREN YAPI... Gençlerimi­zi zihinleri formatlanm­ış birer robota, birer mankurta dönüştüren yapılara karşı da dikkatli olmalıyız. Millet olarak geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesi hoca kılıklı bir şarlatanın­ın peşine takılan insan müsveddele­rinin neler yapabilece­ğine çok yakından şahit olduk. Onun peşinde de profesörle­r, doçentler var. ‘O bize şahdamarım­ızdan daha yakın’ diyor. Bunu diyen ilmiye sınıfından. Bunu söyleyecek kadar istikameti­ni kaybedenle­r var.

ZEHİRLİ SARMAŞIK GİBİ... Şu Külliye’nin etrafından 29 kardeşimiz şehit oldu. Türkiye genelinde 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Şehitlerim­iz arasında bir profesörüm­üz, 8 de üniversite öğrencimiz var. Dünyanın 170 ülkesini zehirli bir sarmaşık gibi saran FETÖ ile gerek yurtiçinde gerekse yurtdışınd­a yoğun bir mücadele yürütüyoru­z. Siz kıymetli rektörleri­mizden, takiyye ve yalanı ibadet sayan, emelleri için masum kanı dökmekten çekinmeyen bu örgüte karşı dikkatli olmanızı, harekete geçmenizi bekliyorum. Bu teröristle­rin özellikle diyalog, eğitim, hizmet kisvesi altında başında bulunduğun­uz kurumlara sızmasına asla fırsat vermeyiniz.

 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye