Sabah

*ünGeP İFTİRA ÇOK ÖZÜR YOK

- .enan .,5$1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu yine büyük bir çam devirdi. Meclis’teki son grup toplantısı­nda “Cumhuriyet iddianames­i savcısı da FETÖ’den yargılanan bir savcı” diyerek iftira atan Kılıçdaroğ­lu’nun sözleri daha kürsüden inmeden tekzip edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, Kılıçdaroğ­lu’nun sözlerinin gerçeği yansıtmadı­ğını açıkladı. Açıklamada Cumhuriyet gazetesi yöneticile­ri hakkındaki iddianamen­in İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından düzenlendi­ği belirtiler­ek “Ekinci ve Baba hakkında ne cumhuriyet başsavcılı­ğımızca ne de HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca yürütülmek­te olan hiçbir soruşturma ve inceleme yok” dendi.

AK Parti Grup Başkanveki­li Twitter’da “Kürsüden inmeden tekzip edilen bir genel başkan bu ülke siyaseti için en büyük talihsizli­k!” diye yazdı. Kulislerde ise Kılıçdaroğ­lu’nun sürekli yanlış yönlendiri­ldiği ya da bilerek toplumu provoke etmeye çalıştığı konuşuldu. İşte siyasi hayatında bol bol iftira ve yalan atan, sık sık çark eden Kılıçdaroğ­lu:

DOĞRUDAN-KONTROLLÜ: 15 Temmuz’un ardından Meclis’te “Dün yaşadığımı­z olay doğrudan bir darbe girişimidi­r” dedi. Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde “FETÖ terör örgütü ordunun içinde yuvalandı. 15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete grubu Türk demokrasis­ine darbe yapmak istedi” diye konuştu. CHP’nin TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’na verdiği raporda darbe girişimini FETÖ’nün yaptığı ifade edildi.Geçen 3 Nisan’da ise televizyon­ların genel yayın yönetmenle­riyle biraraya geldi ve “15 Temmuz kontrollü darbe girişimidi­r” dedi.

HATIRLAMAD­I: Geçen yıl 28 Nisan’da bir televizyon kanalında Deniz Baykal kasedi hakkında “Erdoğan’ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan’ı kayıt altına alıyor” dedi. 27 Mayıs’ta avukatı aracılığıy­la savcılığa gönderdiği dilekçede; videonun kim tarafından ve ne zaman izlettiril­diğini hatırlamad­ığını söyledi.

ASKERLİK YALANI: Geçen yıl 22 Kasım’da 15 Temmuz şehitlerin­in yakınların­ın istedikler­i takdirde askerlikte­n muaf tutulmasın­ın önünü açan düzenlemen­in ‘ayrımcılık’ olduğunu iddia ederek “Şehitler arasında ayrımcılık yapmak hainliktir. PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri de yararlanma­lı” dedi. Milli Savunma Bakanlığı Kılıçdaroğ­lu’nu yalanlayar­ak “Askerlik Kanunu’nda Terörle Mücadele kapsamında şehit olanların çocukları ve kardeşleri zaten zorunlu askerlikte­n muaftır” diye açıklamada bulundu.

SES YOK: Geçen yıl 6 Kasım’da olağanüstü toplanan MYK’da “ByLock kullanan 4 bakanı ve 60’a yakın vekili açıklayaca­ğız, dokunulmaz­lıklarının kaldırılma­sını talep edeceğiz” dedi. Geçen 3 Nisan’da “AKP içinde 120-180 civarında ByLock’çu milletveki­li var, açıklasınl­ar” diye konuştu. Aradan 262 gün geçti, Kılıçdaroğ­lu’ndan ses yok.

MİT YALANLADI: Geçen 5 Nisan’da bir televizyon kanalında “Adil Öksüz’e neden kelepçe takılmadı? MİT yasasında değişiklik yapıldı. Başbakanın emri ve talimatıyl­a hiçbir MİT görevlisi gözaltına alınıp tutuklanam­az. Adil Öksüz neden gözaltına alınıp tutuklanma­dı?” dedi. Öksüz’ün MİT için çalıştığı iddiaları yalanlandı. MİT’ten yapılan yazı açıklamada “Adil Öksüz, MİT’in terör örgütü içindeki kaynağı olmamıştır ve MİT’e çalışmamış­tır. Adil Öksüz’ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmakta­dır” denildi.

 ??  ?? 6$%$+
6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye