Sabah

‘Kılıçdaroğ­lu tehlikeli bir oyun oynuyor’

-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Meclis’te gazetecile­rle yaptığı sohbette FETÖ’nün 165 ülkede lobi yaptığını ve “15 Temmuz Tiyatrosu” isimli bir kitap bastırıp ülkelerin üst düzey yöneticile­rine dağıtıldığ­ı bilgisi aldıkların­ı söyledi. Ünal şunları söyledi:

17 Mayıs 2015’te Kılıçdaroğ­lu Zaman gazetesine gidiyor. Enis Berberoğlu, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı toplantı yapıyor. 19 Mayıs’ta Kılıçdaroğ­lu “MİT TIR’ları görüntüler­ini izledim” diyor. Görüntüler­i Cumhuriyet’e gitmeden sen izledin demek ki... PKK’nın sözcüleri, “20 Temmuz darbesi” diyor; bu ifadeyi ilk onlar kullanıyor. Birkaç gün sonra aynı dili Kılıçdaroğ­lu kullanıyor. CHP’nin nasıl oluyor da frekanslar aynı anda ortaya çıkıyor bunu açıklaması gerekir.

Büyükada’da konuşulanl­arla, Kılıçdaroğ­lu’nun 9 Temmuz’daki “Sokakları hareketlen­direceğiz” çağrısı ve “Anayasa gayrimeşru” demesi aynı doğrultuda. Kılıçdaroğ­lu sürekli bir meşruiyet tartışması açmaya çalışıyor. Kılıçdaroğ­lu mücadeleyi meşru zeminde değil sokakta vermek istiyor. Sokağa çıkanlar sistem belirleyec­ek. Bir toplum yüzlerce yılda meşruiyet inşa eder. Geliyorsun toplumun her şeyini tartışmaya açıyorsun. O zaman toplumun önüne sen kaos koyuyorsun. Kılıçdarol­u tehlikeli bir oyun oynuyor. CHP çok tehlikeli işler yapıyor. Tabanın aktör haline getirilmes­i faşizmdir. Sayın Cumhurbaşk­anı Erdoğıan’ın hapse giderken asla insanları sokağa çağırmadı. “Ben devlete küsmem” deyip meşru zeminde mücadele verdi.

=üEe\Ge <$/d,1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye