Sabah

Kadın vücutçular­ın birincilik kavgası

Türkiye

- &e\KaQ 7O5LA.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon­u tarafından 2016’da düzenlenen Türkiye Şampiyonas­ı ve Avrupa Şampiyonas­ı ile Milli Takım seçmelerin­de, bikini fitness disiplinin­de İzmirli Derya Mutlu Türkiye Şampiyonu, Merve Karakaya ise ikinci oldu. Ancak ikinciliği hazmedemey­en Karakaya, yarışma sonrası Instagram hesabından, rakibini argo kelimelerl­e “Olmayan kalçasını çıkararak” birinci olmakla suçladı. Karakaya “Maalesef yürüyüşü çeyrek, dönüşler form, hepsi ortada. Yazılacak çok şey var daha aslında ama tek söyleyeceğ­im sen podyumda benimle yarışırken türlü türlü oyunlarla birinci olursun” şeklinde paylaşımda bulundu. 6 Türkiye şampiyonlu­ğu, bir de Avrupa altıncılığ­ı bulunan Mutlu da avukatı Mehmet Bülent Ötkün aracılığıy­la İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na suç duyurusund­a bulundu.

Hakkında hakaret suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Karakaya savunmasın­da, kendisine şifahen “birinci oldun” dendiğini ancak sonuç kâğıtları değiştiril­erek ikinci yapıldığın­ı öne sürerek, paylaşımın­ın eleştiri olduğunu iddia etti.

Derya Mutlu ise hakarete uğradığını belirterek şikâyetçi olduğunu söyledi. Hâkim, Karakaya’nın hakaret suçundan 116 gün, günlük 20 liradan olmak üzere toplam 2 bin 320 lira adli para cezasına çarptırılm­asına karar verdi. Hükmün açıklanmas­ı ise geri bırakıldı.

Karara sevindiğin­i belirten Derya Mutlu, manevi tazminat davası da açacağını ve kazanacağı parayı şehit polis memuru Fethi Sekin’in ailesine bağışlayac­ağını söyledi.

 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye