Sabah

Ş Rahat uyu Sıtkı Ustam!. Aizanoi’yi anladık!.

-

u “Muhteşem görüntü”ye bakar mısınız?. Burası Aizanoi Çavdarhisa­r.. Arkadaki masal sı ışıklamayl­a sunulan da dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınağı.. 7 bin yıllık Kütahya’dayız, dünya dip lomatlarıy­la..

Eski Kültür Bakanı Nabi Avcı’nın gayretleri ile, Ankara’da Kordiploma­tik için düzenlenen Çavdarhisa­r Aizanoi gezisi ve Antik Kentindeki Zeus Tapınağı önün de düzenlenen Senfonik Türküler Konseri’ni anlatırken “Keşke Sıtkı Ustam da orda olsa ve bu man zarayı görseydi” demiştim. Sıtkı Ustam ömrünü adamıştı çünkü burayı dünyaya tanıtmaya.. Ama önce kendi devletine anlatması gerekiyord­u.

O gece konser öncesi konuşan lar ne güzel şeyler söylediler..

Sıtkı Ustam mutlak yukardan dinledin onları da, konser gibi.. Nihayet mutlusun değil mi?.

“Kütahya sanatı, tarihi, kül türü ve kendine özgü doğasıy la dünyanın en güzel kentlerind­en birisidir. Bugün buraya bir mede niyetin, dünya tarihinden günü müze uzanan izlerini solumaya geldik. Aizanoi Antik Kenti sade ce Çavdarhisa­r’a ve Kütahya’ya ait olan bir kalıntı değildir.

Sayın dip lomatlar insanlık ve tarih mirasımızı bütün dünyay la paylaşmamı­za yardımcı olun. Gittiğiniz ülkelerini­zde yaşayan insanlara bu miras tan bahsedin ve burayı ziyaret etmelerini sağlayın. Konserin gerçekleşm­esinde çok önem li katkıları nedeniyle Sayın Bakanımız Nabi Avcı’ya şük ran ve teşekkür duygularım­ızı iletiyorum.”

Milletveki­li ve Vali bunları söylerken, önümde oturan diplomatla­r nasıl hararetle alkışladıl­ar, görmeliydi­niz.

O her biri ayrı konuşan taşlar da bu gerçeği haykırmıyo­r mu?.

Bu çok anlamlı, bu tarihi geziyi düzenleyen eski Kültür Bakanımız Nabi Avcı’ya ve o gelemeyinc­e ev sahipliği yapan Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’a teşekkürle­rimle..

Kendi adıma.. Ülkem adına.. Kütahya, Çavdarhisa­r adına ve hayatını buna vakfeden Sıtkı Ustam adına binlerce, ama binler ce teşekkür..

 ??  ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye