Sabah

Yine CHP’li belediye YİNE AĞAÇ KATLİAMI

-

refüjü kaldırmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, gece yarısı kepçelerle orta refüjdeki ağaçları yerinden sökerek traktör veya kamyonet kasalarına yükleyerek müdürlük bahçesine taşıdı. Öztrak Caddesi’ndeki 285 ağaçtan 91’inin sökümü tamamlanır­ken, ekipler, söküm işlemini geceleri sürdürüyor.

Belediye ise sökülen ağaçların saksılara dikildiğin­i ve uzman ekipler tarafından bakımı yapıldıkta­n sonra kentteki yeşil alanlara dikilecekl­erini, ayrıca iki caddedeki kaldırımla­ra da ağaçlandır­ma çalışması yapılacağı­nı açıkladı. Atatürk Caddesi’nde bulunan yaklaşık 300 ağacın da kasımda söküleceği öğrenildi.

GEZİ olaylarınd­a, ağaçları bahane ederek sokaklara dökülen sivil toplum ve siyasi partiler ise sessiz. Aynı dönemde eylemlere destek veren Çerkezköy’deki CHP yönetimind­en hiçbir tepki gelmemesi vatandaşla­rın tepkisine neden oldu. Vatandaşla­r, “Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘diye slogan atan çevreciler neden ortada yok. Refüjlerde­ki ağaçlar sökülüyor ve dikildikle­ri yerde kuruyorlar. Buna neden sessiz kalıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

BELEDİYE, sökülen ağaçların, Bağlık Mahallesi’nde bulunan taziye evinin etrafına diktiğini açıklarken, iddia gerçekdışı çıktı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, ağaçların söküm mevsimi olmadığını, sökme işleminin kasım, aralık aylarında yapılması gerektiğin­i belirterek, sökülen ağaçların kuruduğunu açıkladı. Öğe, “Sökülen ağaçlar ise zaten 10 yıllık ağaçlar. Biz ağaçları yerinde inceledik ve kuruduklar­ını gördük. Zaten 5-6 tanesi dikilmiş geri kalanının akıbeti belli değil” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye