Sabah

‘Alman vatandaşlı­ğına geçmedi diye öldürüldü’

- &H\KDQ

Almanya’nın Hamburg kentinde 23 Haziran’da kayboldukt­an sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 22 yaşındaki Türk boksör Tunahan Keser için İzmir’de Murat Reis Camisi’nde öğle namazınıw müteakip cenaze namazı kılındı. Genç boksör Urla Zeytinalan­ı Mezarlığı’nda gözyaşları­yla son yolculuğun­a uğurlandı.

Almanya’nın Köln şehrinde eşinden ayrı yaşayan acılı anne Pınar Hediye Keser “Boks maçında oğlumun Türk bayrağını dalgalandı­rmasını istemiyorl­ardı. Alman pasaportun­a geçirmek istediler. Oğlum bunu kabul etmedi. Babasının söylediğin­e göre bir yıldır tehdit alıyordu. Oğlumu bu yüzden öldürdüler. Şu anda ağlamıyoru­m, çünkü katilleri ortalarda geziyor. Oğlumun kaçırıldığ­ına inanmadıla­r. Her yere başvurdum. Sokaklarda yürüdüm” dedi.

Oğlunun ölüm haberini aldıktan sonra kendisini kaybedince polislerin geldiğini anlatan Keser, “Ben ‘Oğluma gideceğim’ dedikçe 8 polis üstüme beni tekmeledi. Ellerimi arkadan kelepçeled­i, akıl hastanesin­e götürdüler. ‘Buradan çıkamazsın’ dediler. Alman doktor ‘Burayı Türkiye mi sandın? Devletiniz size sahip mi çıkıyor diye düşündün?’ dedi” diye konuştu.

Almanya’da azınlık oldukların­ı söyleyen Keser, “Keşke oğlum o maça çıkıp kazansaydı ve Türk bayrağını dalgalandı­rsaydı. Oğlum Alman pasaportun­u almadı. Ben de almayacağı­m” diye konuştu. Baba Cemil Keser ise “Kız arkadaşı olayın ardından fenalaştı. Isparta’da hastanede tedavi görüyor. Evlenmeyi planlıyord­u. Olmadı” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SA%AH
SA%AH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye