Sabah

ZEHİR TACİRİ böyle yakalandı

-

Organize suç örgütü lideri ve “Ankara’nın uyuşturucu baronu” olarak nitelendir­ilen Kadir İnan’a düzenlenen operasyon ile ilgili ayrıntılar ve yakalanma anının görüntüler­i ortaya çıktı zmir Emniyet Müdürlüğü yakınındak­i masalara müşteri gibi oturarak İstihbarat, Asayiş ve Organize zanlıyı takip etmeyi sürdürdü. Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Yemekten sonra tatlısını yiyen İnan ve Ankara’nın uyuşturucu arkadaşlar­ı daha sonra masadan kalkarak baronu olarak bilinen organize yürümeye başladı. Bu sırada zanlıların suç örgütü lideri Kadir İnan’ın etrafını saran polisler, İnan ve yasa dışı yollardan kente geldiğini arkadaşlar­ını gözaltına aldı. belirledi. Polis ekipleri cezaevi firarisi İnan’ı takip ederken dikkat çekmemek için sıra dışı bir yöntem izledi. 4 tane lüks Mercedes marka otomobil kiralayan polisler zanlıyı bu araçlarla takibe aldı. Ankara’da “bonzai kralı” olarak da bilinen Kadir İnan ve yanındaki 3 kişi İzmir Gaziemir’deki bir alışveriş merkezine girdi.

İPolisler her ihtimale karşı İnan’ın AVM’nin otoparkına park ettiği aracının lastikleri­nin havasını indirdi. Bu durumdan habersiz olan İnan ve arkadaşlar­ı yemek yemek için alışveriş merkezinin dördüncü katına çıktı. Polis ekipleri de İnan’ın

Operasyon anı alışveriş merkezinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülen­di. Görüntüler­de sivil polislerin, İnan ve arkadaşlar­ını hızlı bir refleksle yakaladığı görülüyor. Yere yatırılan zanlılar kelepçelen­dikten sonra üst aramaları yapılıyor. Polisler tarafından kıskıvrak yakalanan zanlılar, Ankara polisine teslim edildi.

Sorgusunun ardından İnan tutuklanır­ken, 3 şüpheli ise serbest kaldı. İnan’ın, uyuşturucu suçlarının yanı sıra suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yaralama, tehdit, darp ve ruhsatsız silah taşıma gibi 14 ayrı suçtan arandığı öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye