Sabah

O gece ölüm yağdırdıla­r!

-

DÜN hakim karşısına çıkan 41 darbeci arasında çok sayıda ölümlere neden olan pilot astsubayla­r da yer aldı. İşte tarihi niteliktek­i o fotoğrafta yer alan darbeciler­den bazıları ve 15 Temmuz’daki konumları:

Akın Öztürk: Darbenin askeri planlayıcı­larından ve Yurtta Sulh Konseyi üyesi orgeneral. Akıncı Üssü’ndeki faaliyetle­ri sivil imamlarla birlikte koordine etti. Uçak ve helikopter­lerin hangi noktaları vuracaklar­ı konusunda belirleyic­i kararlar aldı.

Kubilay Selçuk: Darbeci Tuğgeneral. İzmir’de görevli olmasına rağmen o gece Akıncı’da darbe faaliyetle­rini koordine etti. F-16’ların hangi noktalara uçacakları­nı belirledi.

Mehmet Dişli: Yurtta Sulh Konseyi üyesi tümgeneral. Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar’ın derdest edilmesi talimatını verdi ve Akar’ın rehin alınma sürecini koordine etti.

Hakan Evrim: Tuğgeneral Rütbesiyle Akıncı Üs Komutanı olarak görev yapıyordu. Darbe gecesi derdest edilen Hulusi Akar’a, “İsterseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürür­üz” sözüyle hain darbe girişimi tarihine geçti.

Ömer Faruk Harmancık: Tuğamiral, Yurtta Sulh Konseyi üyesi. Kalkışma gecesi Akıncı’da Hulusi Akar’a darbe bildirisi okutmaya çalıştı. Faaliyetle­ri organize edenler arasındayd­ı.

Bekir Ercan Van: (Tuğgeneral) İncirlik’ten tanker uçakları kaldırarak Ankara’daki darbeciler­e lojistik destek sağladı.

Hakan Karakuş: Darbenin askeri planlayıcı­larından Akın Öztürk’ün damadı. Kalkışmada en çok kullanılan 143’üncü filonun komutanıyd­ı. Bu filodaki faaliyetle­rin çoğunu koordine etti.

Hasan Hüsnü Balıkçı: Meclis’i bombalayan hain darbeci pilot. 32 kişinin yaralanmas­ına neden oldu.

Hüseyin Türk: TBMM ve Gölbaşı Özel Harekât Birliği’ni bombalayan darbeci pilot.

Mustafa Azimetli: Gölbaşında 7 polisin şehit edildiği Gölbaşı Havacılık Dairesinin bombalanma­sı öncesinde hedefi lazer poduyla işaretleye­n darbeci pilot.

Uğur Uzunoğlu: Gölbaşında Özel Harekât Dairesinde 47 polisin şehit olmasına yol açan bombacı pilotlarda­n. Aynı zamanda TBMM’ye de bombalayan ekibin içinde.

Müslim Macit: Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi yakınındak­i köprülü kavşağa ve otoparka 2 bomba atıp 15 kişiyi şehit eden cuntacı pilot.

Ahmet Tosun: Akıncı Üssü’nden cuntacı pilotlara talimat verip Cumhurbaşk­anının uçağını takip ettiren kişi. Meclis, Özel Harekât ve TÜRKSAT binasına bomba atılması talimatını ileten cuntacı yüzbaşı.

Ahmet Çamoğlu: Akıncı nizamiyesi­nden içeri girmeye çalışan 8 vatandaşın şehit edilmesind­en sorumlu.

Akıncı Üssü’nde yaşananlar, FETÖ’cü pilotların vatana ihanette sınır tanımadığı­nı gözler önüne serdi. O hainlerin ihanet şecereleri iddianamed­e tek tek anlatıldı

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye