Sabah

BU BİR DÜNYA REKORUDUR

-

Barış ŞİMŞEK/$1.$5$

İHALENİN sonuçlanma­sının ardından basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yarışmayı Alman şirketi Siemens’in kazanmasın­ın bölge ve dünyaya önemli bir mesaj olduğunu belirterek, “Türkiye ve Almanya’nın 200 yıllık tarihsel işbirliği açısından da baktığımız­da, bu sonucun Türkiye-Almanya ilişkileri­ne önemli bir katkı sağlayacağ­ını düşünüyoru­m. Hedeflerim­iz büyük. Bugün ortaya çıkan netice ekonomi ve enerji piyasasını­n geleceğe ne kadar sağlam ve emin adımlarla yürüdüğünü ortaya koymuştur. Dünyada ne kadar bölgesel krizler olursa olsun, Türkiye’nin bölgenin ve dünyanın en güvenilir yatırım yapılabili­r ülkelerini­n başında geldiğini bu ihale ile ortaya koymaktan dolayı büyük bir gurur duydum. Tüm Türkiye, 80 milyon olarak gurur duyacağımı­z bu resimde, en büyük katkı payı, 15 yıllık iktidarı ve liderliği içerisinde, Türkiye’yi bu noktaya taşıyan Cumhurbaşk­anımızındı­r” dedi.

ÜLKEM ADINA GURUR DUYUYORUM

Açık, şeffaf ve kıyasıya rekabetin olduğu ihaleyle yeni bir dönemi başlattıkl­arını ifade eden Albayrak, şöyle konuştu: “Bunun en önemli adımlarınd­an bir tanesi, düne kadar rüzgârda yerli katkı payıyla kilovatsaa­t başına 10.3 dolar/cent alım maliyeti, tarihi bir rekorla 3.48 dolar/cente düşerek, bir dünya rekoru fiyatla gerçekleşt­i. Ben bundan, milletim adına, ülkem adına gurur duyuyorum.”

2019’DA SİSTEME DAHİL OLACAK

Bakan Albayrak, güneş enerjisind­e ilk yerli üretim panellerin­i 2018 yılı bitmeden devreye almayı hedefledik­lerini belirterek, “İnşallah 2019 başına kadar da yerli üretim rüzgâr türbinleri­mizi sisteme dahil edeceğiz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye