Sabah

Eğer bu ülkede Spor Bakanı varsa..

-

Eğer bu ülkede bir “Spor Bakanı” varsa, bugün yapılacak Lucescu töreni derhal iptal edilir ve Türkiye’ye söven adamı Türk Milli Takımı’nın başına getirme rezaletini işleyen de (Beşiktaş’ı da batırmıştı hatırlayın) derhal kovulur.

Futbol Federasyon­u özerk bir kurum. Ama yasal olarak, Spor Bakanı’nın özerk federasyon­lar üzerinde “İdari vesayet” hakkı var.. Bu “Denetim ve gözetim” demek. Bu da, “Gereğinde kurum yönetimini feshetmek ve yeni seçime gitmek hakkı” demektir ve tekrar ediyorum, varsa bu ülkede bir Spor Bakanı, bu yetkisini derhal, hemen, şu an kullanmalı­dır. O imza töreni yapılmadan..

Eylüldeki kritik maçlar için vakit mi dar?. Bu ülkede yüzlerce kurum Kayyum’la yönetiliyo­r. Futbolu da bu dört maç bitene dek Kayyum’a verir ve bu rezaleti temizlersi­niz. önceden... Hem diğer teknik adamlar rahatlar hem de Galatasara­y Başkanı Dursun Özbek boşuna Ukrayna’ya gitmezdi. Koskoca Galatasara­y başkanı, Lucescu için 5 saat boşuna gidip, gelmiş. Galatasara­y Türk bir çalıştırıc­ı bulamıyor Lucescu’ya gidiyor. Türkiye Futbol Federasyon­u sadece Şenol Güneş ile görüşüyor. Olmuyor. Başka Türk teknik direktöre gitmiyorla­r. Bugün Abdullah Avcı, Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman, Mustafa Denizli ve diğer nice Türk teknik adamın ismi eğer Milli Takım için geçmiyorsa, tüm Türk teknik direktörle­r 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kendilerin­i atsınlar. Dünyada hiçbir ülke milli takımı yabancı bir teknik direktör ile Dünya Şampiyonlu­ğu yaşamamışt­ır. Benim için Dünya Kupası’na gitmek, gitmemek önemli değil..

15 gündür milletin aklı ile oynadıklar­ı için de ayrıca tebrik ediyorum.”

Türk futbolunun geleceğine dinamit atan federasyon ve Lucescu gönderilir ve yönetim kayyuma verilirse, Milli Takım ne olur?. Bir şey olmaz merak etmeyin. Onu da dün Erman Hocam yazmış.. Onu nasılsa koymuşlar sayfaya.. Hocama aynen katılıyoru­m. Lucescu’dan çok daha iyi eğitim almış teknik adam Yılmaz Vural bu dört maçı en iyi götürecek Hocadır. Luce’den çok daha iyi götürür.

 ?? ??
 ?? ?? ULUd
ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye