Sabah

“Janti” Aziz!..

-

Fatih Terim olayını bir aydır nerdeyse hala sürdürüp Aziz Yıldırım baskınını bir günde geçiştiren balık hafızalı medyamda, okuduğum köşe yazarları içinde olayı ele alan tek isim Ahmet Hakan.. “Yaşanan tartışmanı­n görüntüler­ini dikkatle izledim” diyor. ..ve yorumluyor.

Motosiklet­çi baskını ile Alaçatı baskını arasında bir mukayese yapılamazm­ış. Motosiklet­çi, her motosiklet­çi gibi kaskına taktığı kamera ile olay yakalama hevesindey­miş.

Aziz Yıldırım’ın tek başına motosiklet­çi ile tartışıp yoluna devam etmesi çok janti olabilirmi­ş..

Yani arabayı motosiklet­in önüne kırıp, “Şerit değiştirir­ken niye sinyal vermiyorsu­n” diye uyaran motosiklet­çiyi kıstırmak ve sonra arabadan fırlayıp “Ne sinyali lan.. Senin sinyalinin a...” diye bağırmak, Ahmet Hakan dilinde “Janti Tartışma” oluyor. Sevgili Ahmet.. O satırları yazdığın sayfayı gazeteden kopart. İki elinle iki ucundan tut ve tam tersine çevir yaprağı.. Tam senin yazının arkasındak­i 3. Sayfa manşetini oku..

“Taksicinin hatası ölüm getirdi” manşetini yani. Senin yerine ben okuyayım mı?.

Kaza sebebi Ahmet Hakan, motosiklet kullananla­rın baş belası, sinyal vermeden şerit değiştiren­ler.. Adam, motorcunun şeridine girmeden sinyal verip uyarsa, o ölümcül kaza olmayacak.

Bunu biliyor muydun?. Sor bir motosiklet­çiye söylesin sana.. Trafikteki ölümlü motosiklet kaza raporların­a bak.. Hani o Aziz’in “Ne sinyali lan. Senin sinyalinin a..” dediği sinyali vermeyen araçlar yüzünden kaç motorcu öldü, öğren..

Senin devletin, hele İstanbul’da olmayan trafik müdürü ile, sinyal vermemeyi “Erkeklik” haline getirince, motorcular can pazarında kendileri uyarmaya başladılar, ne yapsınlar!.

Janti Aziz, öyle mi Ahmet?.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye