Sabah

Kahramanla­r terfi etti

Terörle mücadele terfi ile ödüllendir­ildi. FETÖ’cü hainlerin yerine gelen subaylarla,

-

15 Temmuz darbe girişimini­n ardından tuğgeneral seviyesind­e yaşanan tasfiye nedeniyle bu rütbedeki subayların atandığı efsane komando tugayların­a atanan albaylar generalliğ­e terfi ettirildi. Komando Tugayı Kayseri-Özel Kuvvetlerd­en Piyade Albay Kemal Kırış, (2. Komando Tugayı Bolu), Piyade Kurmay Albay Muammer Alper (3. Komando Tugayı Siirt), Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, (49. Komando Tugayı Bingöl), Piyade Albay Ersin Altay (Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığ­ı), Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, (8. Kolordu Komutanlığ­ı Vekili), Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, (4. Kom. Tuğ. Komutan Yrd.), Topçu Kur. Alb. Taner Sağıroğlu tuğgeneral oldular.

Terfi eden Komutanlar arasında dikkat çeken isimlerden biri de Başbakan Binali Yıldırım’a Hakkari ve Çukurca’da PKK’ya karşı yürütülen operasyonl­arla ilgili brifing veren 3.Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel oldu. Tokel, Tümgeneral­liğe yükseldi. Dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Mardin ziyaretind­e terörle mücadelede gelinen son noktaya ilişkin brifing veren Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olan Kurmay Albay Altan Er de tuğgeneral rütbesi alanlar arasında.

Hava Pilot Kurmay Albay rütbesinde­yken FETÖ kumpası ile hakkında açılan Casusluk Davası sonrasında tutuklanan Oğuz Okuyucu, beraat ederek görevine Albay rütbesi alarak dönmüştü. Oğuz Okuyucu bu YAŞ kararı ile de tuğgeneral­liğe yükseldi. 15 Temmuz’dan 14 ay önce Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a suikast için Marmaris’e giden hainleri yöneten Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’ın FETÖ ile mücadelesi bilinen Hava Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu’na savurduğu tehdit ve küfürlerde­n ötürü ‘hakaret davası’na konu olduğu belirlendi. FETÖ’cü pilotun hakaretine maruz kalan Kadıoğlu, tuğgeneral rütbesine yükseldi. Darbe girişimi sırasında FETÖ’cülere engel olmaya çalışırken karargâhta derdest edilen Hava Kuvvetleri Harekât Başkanı Tümgeneral Mehmet Özlü de bir üst rütbeye terfi eden isimler arasında yer aldı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye