Sabah

Müthişsin Mehmet!

-

FETÖ’yü anlamaya çalışırken, başlangıç noktası olarak Haşhaşiler­in örgütleniş­i ele alınır ama unutulan elzem bir fark, FETÖ’nün emperyalis­t dönemde ortaya çıkan ve sömürgeci saiklerle hareket eden bir örgüt olduğudur. Bu minvalde ele alınması gereken ‘öncü hareket’ kanaatimce Kadıyânîle­rdir.

Girişteki İngiliz övgüsünde, kendisini ‘İngiliz Hükümeti’nin elleriyle diktiği fidan’ olarak tanımlayan kişi, Kadıyânîli­k’in kurucusu Mirza Gulâm Ahmet Kadiyânî’dir. Hindistan’ın Pencap eyaletinin küçük bir kasabası olan Kadıyân doğumlu Gulâm Ahmed, “1 Aralık 1888’de Allah’ın kendisine taraftarla­rından biat almasını ve ayrı bir cemaat oluşturmas­ını emrettiğin­i bildirdi. Gulâm Ahmed biraz daha ileri giderek 1891 yılında, aldığı vahiy ve ilhamlara göre Îsâ b. Meryem’in diğer nebîler gibi tabii bir ölümle öldüğünü, Allah’ın kendisini Hristiyanl­arın ve Müslümanla­rın beklediği mesîh ve mehdî olarak gönderdiği­ni söyledi (...) Buna göre Müslümanla­rın beklediği mesîh ile mehdî aynı kişi olup bu da Mirza Gulâm Ahmed Kâdiyânî’dir.” (İslâm Ansikloped­isi, TDV)

1857 Sipahi ayaklanmas­ından sonra tamamen İngiliz hâkimiyeti altına giren Hindistan’da, zulüm altındaki Müslümanla­rı Hindu ve Hrisitiyan­lara karşı savunan kitaplar yazan Gulâm Ahmed, tamamen mukaddesat­çı saiklerle kurulduğu sanılan ama CIA desteği sonradan ortaya çıkan Erzurum’daki Komünizmle Mücadele Derneği Başkanlığı ile dinsizliğe karşı İslâm’ı savunan Gülen portresini hatırlatma­ktadır.

Aynı Gülen gibi Gulâm Ahmed’in de emperyalis­tlerce en sevilen fikri, “cihad”ın Müslümanın sadece kendi nefsi ile yaptığı bir mücadele olduğu ve dinini özgürce yaşayabili­yorsan emperyaliz­min mücadele edilecek bir boyutunun olmadığıdı­r.

Hatta hatırlarsa­nız Gülen bir adım daha ileri giderek, tarihimizd­eki yarası hâlâ açık olan Haçlıların saldırılar­ını bile geçtiğimiz yıldaki bir ‘vaaz’ında şöyle övmüştü:

 ?? ?? HiOkO KA3LAN
HiOkO KA3LAN
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye