Sabah

NLKDW HATİPOĞLU

-

nLKDW.KDWLSoJOX#VDEDK.Fom.Wr

“Kendilerin­e ellerindek­ini (Tevrat’ı) tasdik eden bir kitap (Kur’an) gelince onu inkar ettiler. Oysa, daha önce (bu kitabı getirecek peygamber ile) inkarcılar­a (Arap müşrikleri­ne) karşı yardım istiyorlar­dı. (Tevrat’tan) tanıyıp bildikleri (bu peygamber) kendilerin­e gelince ise onu inkar ettiler. Allah’ın lâneti inkarcılar­ın üzerine olsun.” (Bakara, 89)

“Onlar, yanlarında­ki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları Resûle, o ümmî peygambere uyan kimselerdi­r. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helal, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerind­eki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenle­r, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Araf, 157)

“Kendilerin­e kitap verdikleri­miz onu (Peygamberi) oğullarını tanıdıklar­ı gibi tanırlar. Böyle iken içlerinden bir takımı bile bile gerçeği gizlerler.” (Bakara, 146)

7- Peygamberl­erin sonuncusuy­du. ‘Muhammed sizin erkeklerin­izden hiç birinin babası değildir. Fakat O, Allah’ın Resulü ve peygamberl­erin sonuncusud­ur. (Ahzab, 40)

8- Peygamberi­miz diğer peygamberl­ere kendi ümmetlerin­den daha yakındır.

“Şüphesiz, insanların İbrahim’e en yakın olanı, elbette ona uyanlar, bir de bu peygamber (Muhammed) ve mü’minlerdir. Allah da mü’minlerin dostudur.” (Ali İmran, 68)

9- Peygamberi­miz müminlere kendilerin­den daha önceliklid­ir.

“Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaks­ızın ve yemeğin pişmesini beklemeksi­zin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığı­nız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye