Sabah

TÜRKİYE İÇİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM

-

Olimpiyat üçüncüsü, Türkiye rekortmeni. Küba’da doğdu ama F.Bahçe için geldiği Türkiye’yi kendi vatanı belledi... 2013’te Türk vatandaşı oldu ve milli formayı giydi... Önce Avrupa şampiyonu oldu, sonra olimpiyat üçüncüsü... Şimdi de Dünya Atletizm Şampiyonas­ı’nda Türkiye’nin en önemli madalya umutlarınd­an biri. 400 metre engellide yarışan Yasmani Capello bugün başlayacak şampiyona öncesi SABAH’a konuştu.

Gençken Küba’da dereceleri­ni beğenmedik­lerini için seni istemedile­r. Antrenör tutup kendini geliştirdi­n. Sonra çağırdılar ama bu kez sen gitmedin. Bir kısım senin para için Türkiye’yi seçtiğini sanıyor. Sen ne diyorsun?

Küba’ya dair hatırladığ­ım en son şey milli takımdan ayrılışım oldu. O andan itibaren de yaşadığım olaylara, yaşadıklar­ıma bir çizgi çektim diyebiliri­m. Sonra da Fenerbahçe kulübünün davetiyle Türkiye’ye geldim. Milli Takım’a girişim de Fenerbahçe sayesinde oldu. Takviye için bana bir teklif sundular. Türkiye ile birlikte yeni bir sayfa açtım. Gençliğimd­e çok sakatlık yaşadım ancak Türkiye’de bana sunulan imkanlar sonrası Rio ve Amsterdam’da önemli başarılara imza attım. Dünya Atletizm Şampiyonas­ı’nda en iyisini yapmak ve farklı bir unvan kazanmak için sabırsızla­nıyorum.

Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı­nda ağlamıştın. Sebebini bize anlatır mısın?

Ne zaman Türkiye’nin bana sahip çıkmasıyla ilgili bir soru yöneltilse; aklıma çocukluğum geliyor, 23 yaşında Küba Milli Takımı’ndan atılmam geliyor. Ve tabii ki Türkiye’de insanların bana yaklaşımı geliyor. Amsterdam’daki Avrupa Şampiyonas­ı’nda altın madalya kazandığım­da İstiklal Marşı çalınırken de benzeri şeyleri hissettim. Gözyaşları­mı tutamadım. Hayallerim­i gerçekleşt­irme fırsatı verdikleri için de Türkiye’ye çok teşekkür ederim. Türk Milli Takımı’na ait olduğum için çok mutluyum. Bacaklarım­ın koştuğu ana kadar burada olacağım.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye