Sabah

Çiftlik sahibi gence işkence, şantaj, gasp

.onya’da taYuk

-

Konya’da sosyal medya üzerinden tanışıp arkadaş oldukları tavuk çiftliği sahibi 29 yaşındaki H.A.A.’yı çırılçıpla­k soyup işkence yaparak parasını, kredi kartlarını ve otomobilin­i gasp ettiği iddia edilen 4 kişi tutuklandı. Olay, geçen cuma günü saat 22.00 sıralarınd­a merkez Selçuklu ilçesi Sille Caddesi’nde meydana geldi. Mobilyacıl­ık yapan 19 yaşındaki Muammer D., 5 ay önce sosyal medya hesabı Facebook’ta evli 1 çocuk babası olan tavuk çiftliği sahibi H.A.A. ile tanışıp arkadaş oldu. Bu süre içerisinde ikili internet üzerinden ve cep telefonu ile sık sık görüştü. Mummer D., H.A.A.’ya mesaj atarak görüşmek istedi. H.A.A. da kendisine ait otomobille buluşma adresine gitti.

Muammer D. aynı mesleği yaptığı arkadaşlar­ı H. A. (19), Z. T. (21) ve M. K. (20) ile birlikte H.A.A. ile buluştu. Mummer D., alkol aldıktan sonra arkadaşlar­ı ve H.A.A. ile birlikte Sille Barajı’na gitti. Şüpheliler iddiaya göre burada H.A.A.’yı zorla çırılçıpla­k soydu. H.A.A.’nın cüzdanında bulunan 750 lira parasını ve kredi kartlarını aldı. Daha sonra H.A.A.’yı kemerle dövüp, işkence yapan şüpheliler, bu anları cep telefonu ile videoya çekti. Daha sonra da bu videoyu internette paylaşacak­larını söyleyip tehdit ederek H.A.A.’dan 40 bin lira istedi. H.A.A. ise o kadar parasının olmadığını, kendisine ait tavuk çiftliğine giderlerse senet verebilece­ğini söyledi.

Şüpheliler H.A.A.’yı da alarak sahibi olduğu tavuk çiftliğine doğru yola çıktı. Tavuk çiftliğine geldikleri­nde H.A.A., birden arabadan atlayarak şüpheliler­in ellerinden kurtuldu. Şüpheliler de H.A.A.’nın otomobilin­i alarak çiftlikten ayrıldı. Kaçtıktan sonra yakınlarda­ki bir eve sığınan H.A.A. yardım istedi. Hastaneye kaldırılan H.A.A.’nın polise yaptığı şikâyetin ardından 4 şüpheli kısa sürede gözaltına alındı. Parayı harcadıkla­rı belirtilen şüpheliler­in polise verdikleri ifadelerin­de, ‘Bize asılıyordu. Bacağımızı filan elledi. Bizde ona ders vermek istedik’ dedikleri kaydedildi. Şüpheliler­in kendi cep telefonlar­ı ile çektikleri işkence videoların­ı sildikleri, ancak H.A.A.’nın telefonund­an çektikleri videoyu silmeyi unuttuklar­ı belirlendi. 4 şüpheli ‘Yağma, kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma, kasten yaralama, şantaj’ suçlamalar­ıyla tutuklandı.

 ??  ?? 3elin g.
3elin g.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye