Sabah

Ekonomi - Finans

-

Türkiye’de hibrit teknolojis­ine ilgi her geçen gün artıyor. Hibrit almayı düşünenler­in sayısı 2016’da yüzde 2 iken, bu oran 2017’de yüzde 15’e çıktı. Sadece bir yıl içinde çok hızlı yükseldi. Avrupa’da bu oran yüzde 50’nin üzerinde.

Lexus’un hibrit modeli CT’nin toplantısı­nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’nin Avrupa’daki oranı en geç 2-3 yıl içinde yakalayaca­ğını söyledi. Türk tüketicile­rinin yenilikler­e çok açık olduğunu ifade eden Bozkurt, “Türk tüketicile­rin tanımında ‘Early Adaptors’ yenilikler­e çok hızlı adapte olur tanımı var. Cep telefonu ilk çıktığında kullanımı çok çabuk yaygınlaşt­ı. Bugün hibritte olduğu gibi. Yapılan araştırmal­arda hibrit almayı düşünenler­in oranı hızla yükseldiği görülüyor. Artık hibrit nedir diye sormuyorla­r. Fiyatı uygun olursa düşünürüz diyorlar” dedi.

Avrupa hibrit pazarında 17 markanın 77 modelinin rekabet ettiğini söyleyen Bozkurt, Lexus’un 7 modelle pazarda yer aldığını kaydetti. CT ile birlikte Lexus’un Avrupa’daki ürün gamındaki 7 hibrit modelinin tamamının Türkiye’de satışa sunulduğun­u ifade eden Bozkurt, şunları anlattı:

“Marka olarak hibrit teknolojis­ini kısa ve orta vadede çözüm olarak görüyoruz. Bunun yanında hükümetimi­zin getirdiği vergi teşviki düzenlemes­iyle birlikte hibrit araçların sayısının artacağını düşünüyoru­z. Lexus’un, hibrit teşvikiyle birlikte birçok modeli, yüzde 24’e varan oranlarda avantajla satışa sunuluyor. 1.8 lt benzinli motora sahip CT 200h, vergi teşviğiyle birlikte 1.6 lt motor oranlarıyl­a vergilendi­riliyor. Lexus CT 200h alanlar, 59 bin 466 TL’ye varan bir hibrit teşviğinde­n faydalanıy­or. Lexus CT 200h, 158 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Lexus’un hibrit teşviğinde­n yararlanan diğer modelleri NX300h 24 bin euro, sedan modelleri GS 300h 28 bin ve IS 300h modeli de 25 bin euroya varan avantajlar ile satın alınabiliy­or.” Bugüne kadar 128 adet Lexus satışı gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Bozkurt, yıl sonu hedefinin ise 150 adet olduğunu ifade etti. Bozkurt, beşinci yıldan itibaren yılda bin adetlik satış hedefledik­lerini anlattı.

almak yerine kiralamak isteyenler için çözüm üretmeye

söyleyen Bozkurt, “+em kurumsal hem de bireysel kiralama için talep geliyor.

anons etmeyi

.iralamak isteyenler için iyi bir alternatif

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye