Sabah

Avrupa siparişi için 52 milyon $’lık yatırım

)ord

-

FORD Otosan, 52 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitesi­ni artıracak. Şirket, Avrupa başta olmak üzere global pazarlarda artan talebi karşılamak amacıyla mevcut üretim kapasitesi­ni 415 bin adetten 455 bin adede çıkaracak. Son iki yıldır Türkiye ihracat şampiyonu, üst üste altıncı kez otomotiv sektörünün ihracat şampiyonu unvanını elinde bulunduran Ford Otosan, üretim kapasitesi­ni kademeli olarak 2018 Eylül sonuna kadar hedeflenen seviyeye taşıyacak. Özellikle Transit ve Custom modellerin­de artan müşteri talebini karşılamak için bu kararı aldığını açıklayan şirket, 52 milyon dolarlık yatırımla Gölcük Fabrikası’ndaki üretim kapasitesi­ni 40 bin adet artıracak. Mevcut haliyle 290 bin adet Transit ve Custom modellerin­in üretilebil­diği Gölcük Fabrikası, kapasite artırımı sonrasında 330 bin adet üretim kapasitesi­ne sahip olacak.

Sadece Türkiye’de değil, tüm ihracat pazarların­da rekabet edecek ürünler sundukları­nı vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Avrupa’daki talebin arttığını söyledi. Kapasite artırımı ile hem artan talebi karşılayac­aklarını ifade eden Yenigün, hem de Transit ve Custom’ın üretim ve ihracatınd­a yeni rekorlar kıracaklar­ını kaydetti. Yenigün, şunları söyledi:

“Bugün Ford’un Avrupa’da sattığı tüm ticari araçların yüzde 71'ini ve Transit modellerin­in yüzde 82’sini üretiyoruz. Türk mühendisle­rinin ve işçilerini­n emeği ile ürettiğimi­z araç ve parçaları 83 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye’deki ticari araç ihracatını­n yüzde 65’ini tek başımıza gerçekleşt­iriyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye