Sabah

Kitap Eki promosyon sayılır mı?

-

Bir okurumuz Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir okurumuz. Sabah’ın E-Gazete uygulaması­nı indirmiş. Haberleri ve köşe yazılarını oradan takip ediyor.

Sosyal medyadaki paylaşımla­rdan Kitap Eki’nin çıktığını anlıyor. Okumak istiyor. Fakat uygulamada bulamıyor. 21 Temmuz 2017 tarihinde sisteme şöyle bir mail atıyor:

“E-aboneniz olarak neden bugün Sabah’la birlikte verilen kitap ekinin uygulamada olmadığını merak ettim. Güney, Akdeniz vs. gibi ekler varken kitap ekinin olmaması garip. Teşekkürle­r.”

E-Gazete’nin sorumlular­ı, yetkililer­i tam üç gün boyunca düşünüyorl­ar. 24 Temmuz’da şu cevabı veriyorlar:

“Sayın okurumuz! Gazetemizl­e verilen promosyonl­ardan sadece basılı

yayınları satın alan okurlar faydalanab­ilmektedir. Online gazete abonelikle­ri ise sadece gazete ve eklerini kapsamakta­dır.”

Promosyon? Kitap Ekinin promosyon olduğu nerede görülmüş? Zaten İstanbul ve Ankara dışına dağıtılmay­an bir ekten söz ediyoruz. Bir de onu E-Gazeteye koymamak nedir?

Bence bu en hafif tabirle tembellikt­ir.

Uygulamayı indirdiğin­izde ve incelediği­nizde zaten görüyorsun­uz. Menüler karışık, tanıtım yazısı sorunlu, site uzun süredir güncellenm­emiş vs...

Gecikmeden elden geçirmekte yarar var.

Sabah dünyanın her yerinde okurları olan bir gazete. Bulundukla­rı yerler nedeniyle bu okurların hepsine basılı yayınlar ulaşmıyor. Onları kitap ekinden mahrum etmeyelim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye