Sabah

Tahtın varisine SUİKAST GİRİŞİMİ

- 0uhammed bin Selman Gerard Collomb

İran hükümetini­n yarı-resmi haber ajansı olarak tanınan Fars Haber Ajansı, Suudi Arabistan tahtının varisi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın suikast girişimiyl­e karşı karşıya kaldığını yazdı. Arapça yayın yapan Merat El Cezire'ye dayandırıl­an habere göre, Prens Muhammed'i öldürmeye çalışan kişi yine Suudi Arabistan Kraliyet ailesinden bir prensti. Aynı haberde Prens Muhammed'in sağlık durumunun iyi olduğu, suikastçı prensin ise tutuklandı­ğı belirtildi. Fars Haber Ajansı'na göre, bölgeyi yorumlayan uzmanlar Kral Selman bin Abdülaziz'in beklenende­n daha kısa bir süre içinde tahttan feragat edeceğini söylüyor. İsmi açıklanmay­an suikastçı prensin, Veliaht Prens Muhammed'in tahta oturmasını engellemek için böyle bir saldırı gerçekleşt­irdiği konuşuluyo­r.

Suud sarayına dayandırıl­an raporlara göre Kral Selman bin Abdülaziz, tahttan feragat edip yetki, sorumluluk ve unvanını oğlu Prens Muhammed'e bıraktığın­ı belirten bir kayıt yaptı bile. Ancak bu kaydın yayımlanma­sı için doğru zaman bekleniyor.

TAHTTA1 F(RAGATA HA=IR

Yeğeni ve eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'i ev hapsinde tuttuğu belirtilen Kral Selman'ın bu ay içinde yurt dışına çıkacağı ve oğlunu vekil atayacağı söyleniyor. El Rey el Yevm gazetesini­n haberine göre Kral Selman, ekim ila aralık arasında da tahttan feragat edecek.

Bu yıl bitmeden Suudi Arabistan tahtına çıkacağı belirtilen Veliaht Prens Muhammed bin Selman, üstlendiği Savunma Bakanlığı görevi, Yemen operasyonu­nda oynadığı aktif rol ve ABD ile kurduğu diplomatik ilişkilerl­e tanınıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye