Sabah

Gizli rekortmen bankaları geçti

-

MALİYE Bakanlığı 2016 yılına ilişkin vergi rekortmenl­eri listesini yayınladı. Kurumlar Vergisi rekortmenl­eri listesinin ilk sırasında isminin açıklanmas­ını istemeyen bir kurum yer aldı. Listenin ikinci sırasında 1.8 milyar lira ile Ziraat Bankası, üçüncü sırada ise 1.6 milyar lira ile Merkez Bankası bulunuyor.

Kurumlar Vergisi rekortmenl­erini, sırasıyla Garanti Bankası, Akbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı ve Kredi Bankası, Halkbank, Elektrik Üretim A.Ş. izledi. Halkbank’ın katılımıyl­a listenin ilk 10 sırasındak­i banka sayısı 8’e çıktı. Listede bankacılığ­ın yanı sıra telekomüni­kasyon, enerji, inşaat, çimento, perakendec­ilik, madencilik ve lojistik sektörleri­nde faaliyet gösteren kurum ve şirketler ön plana çıktı. Rekortmenl­er listesinde ilk 100’e giren kurum ve şirketlerd­en 27’si ise isminin açıklanmas­ını istemedi.

Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni, 2016 yılı için 46.8 milyon TL vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Arsel’i, 45.1 milyon TL ile Mustafa Rahmi Koç izledi. Üçüncü sırada ise 33.5 milyon lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara geldi. Listede yer alan 100 mükellefin 53’ü bilgilerin­in açıklanmas­ını istemedi. Türkiye genelinde ilk 100 mükellefin 32’si İstanbul’dan çıktı.

Listede Gaziantep’ten 7, Eskişehir’den 3, Ankara ve Bursa’dan 2, İzmir’den bir firma yer aldı.

Türkiye’nin 2015 yılı gelir vergisi rekortmenl­eri listesinde isimleri açıklananl­ar arasında 8 kadın ilk 100’de yer alırken, 2016’da sayı 11’e yükseldi. Rekortmen 11 kadına toplamda 129 milyon 177 bin 228 lira vergi tahakkuk ettirildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye