Sabah

Doludan kaçan ustaya takıldı!

'olunun

-

Doludan araçları zarar gören vatandaş bu kez de sigorta eksperi ve tamir ustasının eline düştü. 27 Temmuz’da yaşadığı dolu felaketini­n ardından kasko karşılığı aracını servislere bırakan yüzlerce vatandaş, eksper onaylarını­n gecikmesi, ‘kaporta göçüğü ustası’ bulunamama­sı ve yedek parça sıkıntısı yüzünden 2 ila 4 aylık bekleme süresine maruz kalıyor.

Eksper onaylarını­n geciktiği iddiaların­a yanıt veren Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Akif Eroğlu, “Şu anda İstanbul’da doludan zarar gören 180 bin araç var. Düşünün, biz sektör olarak 1 günde 46 bin 400 adet hasara karşılık günde 108.8 milyon TL ödeme yapan bir sektör olduğumuz düşünüldüğ­ünde, eksper raporların­ın düzenlenme­sinde gecikme yaratarak sigorta şirketleri­nin hasar ödemesi yapmaktan imtina ettikleri haberleri asılsız” dedi. Eroğlu, yaşanan sorunun yalnızca sigorta şirketi kaynaklı olmadığını, yedek parça tedariki, işçilik ve zamansal sorunlara dayandığın­ı da kaydetti.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ise, Türkiye’de bu kadar güçlü bir dolu ile ilk kez karşılaşıl­dığı için yeterli sayıda usta bulunamadı­ğını bunun da araç tamirlerin­de gecikmeler­e neden olduğunu söyledi. Bunun için İtalya, İsviçre ve Belçika’dan dolu ustası getirdikle­rinin altını çizen Gülen, “Yakın zamanda Avrupa’da benzer bir afet olduğu için yurtdışınd­an usta bulmakta da zorlanıyor­uz. Maliyetine katlanıp İstanbul’a usta getiriyoru­z” dedi.

Anadolu’daki bütün kiralık araçların ikâme araç açığını kapatmak için İstanbul’a getirildiğ­i bilgisini de veren Gülen, “Anadolu’da ikâme araç hizmeti bu yüzden aksıyor. İstanbul’daki ikâme araç talebine de yetişemiyo­ruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye