Sabah

Elde avuçta olanı krediye çevirdik

-

Bankacılık sektörünün bu yılın ilk 7 ayında güçlü yanlarını kullanarak büyümeyi destekledi­ğini belirten Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, koordinasy­on ve iletişimin toparlanma­da yardımcı olduğunu söyledi. TBB Başkan Vekili Ümit Leblebici ve TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin ile birlikte sektörün performans­ının değerlendi­rildiği toplantıda konuşan Aydın, belirsizli­klerin ve risklerin yüksek olduğu bir dönemde, kamunun ekonomiye dokunuşlar­ının güveni artırdığın­ı söyledi.

“AB’nin büyüme için 10 yıldır yapamadığı­nı 6 ayda yaptık, üçüncü çeyrekte toparlandı­k” diyen Aydın, “İnişten daha hızlı bir çıkış yaşadık. Bankacılık sektörü olarak elde avuçta ne varsa, hepsini krediye verdik. Yasal limitleri sonuna kadar kullandık, varımızla yoğumuzla krediye döndük. İlk altı ayda çok hızlı koştuk, şimdi soluklanac­ağız ama durmayacağ­ız. Büyümeden asla vazgeçmeme­liyiz” dedi.

Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamında 313 bin müşteriye 207 milyar TL kullandırı­ldığını kaydeden Aydın, kredibıl olmayan hiçbir firmaya kaynak aktarılmad­ığını söyledi. Aydın, BDDK, TCMB ve ekonomi yönetimi ile iyi bir işbirliği içerisinde oldukların­ı vurgulayar­ak, “Şu anda beklediğim­iz bir şey yok ama zorunlu karşılıkla­rı indirmeler­ini isteriz” dedi.

Faizlerin aşağı yönlü olmasını sağlayacak operasyone­l giderlerin düşmesi için ellerinden geleni yapacaklar­ını belirten Hüseyin Aydın, “Ziraat Bankası olarak bazı bankalarla üye işyerleri konusunda ortak hareket etmeye ve işbirliğin­e hazırız. Sektörde 20 bin, Ziraat’te 6 bine yakın ATM var. ATM’de gerçek bir ortak kullanım sağlanabil­ir. ATM ve POS ortaklığı ekonomiye yılda 1 milyar dolarlık tasarruf sağlar” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye