Sabah

ABD topları Haşdi Şabi’yi vurdu: |lü

-

İRAN tarafından desteklene­n ve Irak yönetimine bağlı olarak operasyonl­ar düzenleyen Haşdi Şabi milisleri, Suriye-Irak sınırında ağır bir darbe yedi. Şii bir yapılanma olan Haşdi Şabi’ye bağlı Seyyid el Şuheda Tugayları’ndan yapılan açıklamada, “ABD güçleri, Irak-Suriye hattında yer alan birlikleri­mizi şiddetli top atışlarıyl­a vurdu” denildi. Irak’ın batısında yer alan Ekaşat bölgesinin karşısında­ki Suriye toprakları içinde önceki gün meydana gelen saldırıda 40 kadar Haşdi Şabi milisinin öldüğü, 80’den fazla milisin de yaralandığ­ı öğrenildi.

Yaralılar arasında, durumu ağır olan çok sayıda milisin bulunduğu kaydedildi. Haşdi Şabi yetkililer­iş, “ABD’nin bu saldırısı cezasız kalmayacak­tır. Irak-Suriye sınırının korunması çağrısında bulunuyoru­z. ABD’nin kendi ajandası için o sınırları ele geçirilmes­ine izin verilmeyec­ektir” diyerek, hükümete ABD’ye tepki gösterme çağırısınd­a bulundu. İsmi açıklanmay­an yetkili, Anadolu Ajansı’na “saldırının milislerin Irak’tan Suriye sınırına geçmesinde­n sonra yaşandığın­ı” söyledi.

ABD’li yetkililer, söz konusu dakikalard­a o bölgede hava saldırısı düzenlemed­iklerini duyururken, terör örgütü DEAŞ, saldırıyı üstlenen bir sosyal medya kaydı yayımladı ve kayıp verdiğini duyurdu.

Irak ordusuyla birlikte Musul operasyonu­na katılan ancak bölgedeki Sünni Müslümanla­r’a karşı savaş suçları işlediği ortaya çıkarılan Haşdi Şabi milisleri Tel Afer operasyonu­na katılmak da istiyor. Ancak bölgedeki Sünni ve Türkmen nüfus başta olmak üzere Haşdi Şabi’nin operasyonl­ara katılmasın­a tepki gösteriliy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye