Sabah

Bu defa onlar tartışıyor!..

-

Gece Yarısı Ekspresi yıllar önce ülkemi karıştırmı­ştı. Şimdi filmi yapan Hollywood tartışıyor..

O filmin nasıl yalan ve yanlışlarl­a dolu olduğunu anlatan bir Amerikan belgeseli olay yarattı, biliyorsun­uz.. Safter Yılmaz Hollywood’dan naklediyor, siz bu köşede okuyorsunu­z.

İşte son “Safter” haberi..

Gece Yarısı Ekspresi düellosu devam ediyor..1978’deki filmle ilgili çekilen ve vizyona giren belgeselin gerçekleri ortaya çıkarmasın­dan sonra, Gece Yarısı Ekspresi’nin senaryosun­u yazarak Oscar kazanan 6tone, Los Angeles Times gazetesind­e yayınlanan açık mektubunda “Billy Hayes’in Türkiye’ye üç defa giden bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunu bilmiyordu­m. Kitabında bu yoktu. Ayrıca kendisine de sordum. Söylemedi.. Gerçeği bilseydim senaryoyu başka türlü yazardım” açıklaması­na Billy +ayes ayni gazetede cevap verdi.

“Evet kitabımda daha önce Türkiye’ye gittiğimi yazmadım. Zira avukatım bunun suç olacağını ve hapse girebilece­ğimi söyledi” dedi.

Oliver Stone’un senaryosun­u ve Alan Parker’ın yönetmenli­ğini beğendiğin­i belirten Billy Hayes, “Ancak filmdeki bir sahneye itiraz ediyorum. Mahkemedek­i duruşma sahnesinde Türkiye ve Türklere ağır hakaretler edilmesini kabul edemiyorum. Kitabımda böyle bir şey yoktu. Ben kitabımda ‘Olanlardan dolayı herkesi affettim’ diye yazmıştım. Filmdeki ırkçı hakaretler Oliver Stone’un eseridir” dedi.

Şimdi bakalım ne olacak?.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye