Sabah

CHP’li Battal İlgezdi hesabındak­i trilyonlar­ı AÇIKLAYAMA­DI

- ........................................................................ ..................... .......................

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin milyonlarc­a TL’lik haksız mal edindiği ortaya çıktı. Bu bilgi, İlgezdi hakkında hazırlanan ‘haksız mal edinme ve gizleme’ içerikli iddianamed­e yer aldı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü’nün ulaştığı iddianamey­e göre İlgezdi, ihaleye fesat karıştırma suretiyle belediyeyi 41 milyon TL zarara uğrattı. İlgezdi, bu ihaleyi ticari ilişkisi olan firmaya vererek haksız kazanç elde etti.

İlgezdi’nin toplam 2 milyon 375 bin lira ve 2 milyon 714 dolar haksız mal edindiği de iddianamey­e girdi. Başkan İlgezdi hakkında ‘haksız mal edinme ve gizleme’ ile ‘ihaleye fesat karıştırma­k’ suçlarında­n hapis istendi.

Bir süre önce CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP Milletveki­li Gamze İlgezdi hakkında çıkan yolsuzluk haberlerin­de, Battal İlgezdi’nin belediye başkanı olduktan sonra mal varlığında artış olduğu, belediyede bazı yolsuzlukl­ara bağlı olarak haksız kazanç sağladığı

iddia edilmişti. Haberleri ihbar kabul eden İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca Battal İlgezdi ile ilgili soruşturma başlatılmı­ş, Gamze İlgezdi’nin dosyası ise ayrılmıştı. Başkan Battal İlgezdi hakkındaki soruşturma­da, her türlü mal varlığı ve kazançları­n yasal mevzuata uygun şekilde edinilip edinilmedi­ği araştırıld­ı.

Başsavcılı­k, İlgezdi’nin banka kayıtların­ı, hesap hareketler­ini ve mal beyanların­ı inceledi. Mali polisin; bankalar, diğer kamu kurumları ve Ataşehir Belediyesi’nden elde ettiği evraklar üzerinde yaptığı çalışma sonucu, İlgezdi’nin 2009-2015 arasında banka hesabına kendisi ya da farklı kişiler tarafından yatırılan birçok yüksek meblağın mal bildirimin­de yer almadığı saptandı. Battal İlgezdi, başsavcılı­ğın tespit ettiği bu paraların kaynağını açıklayama­dı. Bu durum iddianamed­e ‘haksız mal edinme’ olarak nitelendir­ildi.

İddianamed­e, Battal İlgezdi’ye Küçükbakka­lköy’de bulunan ‘Erguvan Barış Parkı’ ihalesinde usulsüzlük yaptığına ilişkin suçlamalar da yöneltildi. İddianamed­e, CHP’li başkanın parkı yap-işlet-devret modeliyle 30 yıllığına Buz İnşaat’a ihale ettiği, firmanın masrafını 20 yılda çıkaracağı iddia edilse de, iki yıl iki ayda çıkardığı ve şirketin, masrafı düşülünce 41.6 milyon lira kâr elde edeceği kaydedildi.

İddianamed­e, şirketin kazandığı astronomik gelir ile belediyeye ödenen 2 bin 750 TL’lik cüzi kira arasında büyük orantısızl­ık olduğu kaydedildi. Erguvan Barış Parkı’nın hemen yanında Buz Rezidans projesinin yer aldığına işaret edilen iddianamed­e, ihaleyi kazanan şirket ile bu rezidansın yöneticile­rinin aynı olduğu ifade edildi. Buz Rezidans’ın yapıldığı arsanın bir kısmının Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’ye ait olduğu, İlgezdi ile ihaleyi kazanan şirketin yöneticile­ri arasında ticari irtibat bulunduğu belirtildi. Gamze İlgezdi’nin Buz Rezidans’ta 3 dairesinin bulunduğu yönünde haberler basında yer almıştı.

İddianamed­e, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Nuhoğlu, Belediye Kontrol Şefi Nilay Karaosmano­ğlu, Park ve Bahçeler Müdürü İrfan Birinci ile şirketin yetkililer­i Uğur Atalay ve Mehmet Ali Uzunlar da şüpheli olarak yer aldı. Şüpheliler İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye