Sabah

Yabancı turistlerd­en darbe şehitlerin­e dua

-

KANLI darbe girişimind­e 34 vatandaşın şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün girişine inşa edilen anıt, turistleri­n gezi rotasına konuldu. Yabancı turistler, gezinin ilk durağında 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret edip dua ediyor. Alwali Turizm’in rehberi Mustafa Bayrakçı da, “15 Temmuz’u tüm dünyaya anlatmalıy­ız” dedi.

İlk kez gezi rotasına 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ekleyen Alwali Turizm’in tur rehberi Mustafa Bayrakçı, şöyle dedi: “O gün darbe girişimi bastırılan­a kadar neredeyse tüm İslam coğrafyası Türkiye’nin yanında yer aldı. 15 Temmuz, ülkemiz tarihindek­i en önemli dönüm noktaların­dan biri. Bu şekilde 15 Temmuz’u tüm dünyaya anlatacağı­z.”

Şehitler Anıtı’nı dün ziyaret eden Arap turistler de duygusal anlar yaşadı. Turistler dua okurken bazı kadın turistler ise duanın ardından zılgıt çekerek saygısını gösterdi. 49 yaşındaki Cezayirli Moussa Kherfi, “O gece sizin için üzücü ama sonu ferah biten bir geceydi. Bizler ülkemizde siz Türkler için, Erdoğan için dua ettik. Onlar bizim de şehitlerim­iz” dedi.

Anıtı gezerken üzüntünün yanında gurur da hissettiği­ni söyleyen 36 yaşındaki Tobchi Souad da, “Erdoğan ve Türk halkı işgalciler­e direnerek bir destan yazdı. Tayyip Erdoğan İslam coğrafyası­nı sömürmek isteyenler­e karşı dimdik duran bir lider. Türkler’in en büyük şansı Erdoğan gibi bir liderleri olması” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye