Sabah

Akaydın çirkin sözlerinin arkasında

-

CHP’Lİ Mustafa Akaydın, darbe girişimine ilişkin yaptığı “tiyatro” benzetmesi­yle ilgili sözlerinde, eleştirile­re rağmen geri adım atmadı.

15 Temmuz Derneği’nin sözlerini çarpıttığı­nı iddia eden Akaydın “Şehitlerim­izin kanını savunuyoru­m, anıları önünde de saygıyla eğiliyorum ama 15 Temmuz Derneği tarafından çarpıtıldı­ğı için bunlar yanlış yorumlanıy­or. Ben, ‘15 Temmuz darbe teşebbüsün­de FETÖ’nün parmağı yoktur’ demedim” dedi.

Akaydın, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın FETÖ ile mücadele söylemleri­ni çarpıtarak tiyatro söylemini de sürdürdü: “Cumhurbaşk­anımız, ‘Bu 15 Temmuz darbe teşebbüsü Allah’ın bize bir lütfudur’ dedi. Ne demek bu? Yani biz bunun sonuçların­dan yararlanıy­oruz, SABAH 18 CMYK demek. Eğer bir devlet büyüğü, devlet adına böyle bir konuşmada bulunuyors­a bunun sorgulanma­sı lazım. Yani bu darbe teşebbüsün­ün tiyatro tarafı var. O gece Boğaz Köprüsü’nde silahlı bir güç var. Bu gücün karşısına halkı niye yönlendiri­yorsun? Silahlı Kuvvetler bir kalkışma yapıyorsa polis gücü var.”

Bu arada Akaydın’ın FETÖ’yü aklamaya çalıştığın­ı belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, “Bu söylemler açık şekilde FETÖ’nün algı operasyonl­arına CHP tarafından verilmiş bir destektir” dedi.

Antalya’da bir grup avukat da Akaydın hakkında duyurusund­a bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye